HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, görevinden istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş ile görüştü. Paylan bu görüşmede İstanbul'daki çarpık yapılaşmayı konuştuklarını belirterek, “Arkadaş, bu imarları sen nasıl veriyorsun, bütün İstanbul sana küfrediyor bilesin dedim. ‘Onların hiç birine ben imza atmıyorum. Hepsi Ankara'da, Özelleştirme İdaresi, TOKİ, Çevre Bakanlığı tarafından imzalanıyor' cevabını verdi” dedi.
Paylan, Topbaş ile görüşmesinin detaylarını, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda açıkladı. Komisyonda, Hazine arazilerinin ve taşınmazlarının satışının önünü açan madde üzerinde söz alan Paylan, tutanaklara da giren konuşmasında şöyle konuştu:
“Bu madde geçerse, İstanbul'a iştahla bakan greyderlerle girmeye hazır bekleyen müteahhitler Özelleştirme İdaresi'nin kapısına yığılacak. Her şeye para gözüyle, hatta TL de değil, dolar gözüyle bakılıyor. TOKİ de, Çevre Bakanlığı da aynı şeyi yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanı ikrar etti, ‘Biz İstanbul'a ihanet ettik' dedi. İstanbul'da Kadir Topbaş azledildi. Kendisiyle yaptığım görüşmede ‘Arkadaş, bu imarları sen nasıl veriyorsun? Bütün İstanbul sana küfrediyor bilesin' dedim. Topbaş da bana ‘Onların hiçbirine ben imza atmıyorum Hepsi Ankara'da, Özelleştirme İdaresi, TOKİ, Çevre Bakanlığı, şu bu tarafından imzalanıyor' dedi. Rant ve dolarla bakıldığı sürece, şehirlerimize ihanete devam edilecektir.”
Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamu hizmetlerinde kullanılmayan Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmaz varlıkların, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla kapsama alınmasının yasal olduğunu belirtti. Uygulamada özelleştirmenin amaçları arasına ‘Gelir elde etme' ifadesi yazmadığı için sorunlar yaşandığını anlatan Ağbal, bu nedenle kanunun amaç maddesine ‘Kamu taşınmazlarının değerlendirilmesi suretiyle gelir elde etme' ifadesinin eklendiğini söyledi. Ağbal, “Bu taşınmazlar, ekonomiye kazandırılırken diğer taraftan da kamu geliri elde etmek istiyoruz” dedi.
http://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/onlarinhicbirinebenimzaatmadim2228266/
Murat Kurum, Mansur Yavaş'a bağlı ASKİ'ye rekor ceza kesti20 izlenme
Erdoğan’ın işsizlik karnesinin videolu anlatımı18 izlenme
'Çav Bella' davasında CHP'li Banu Özdemir hakkında ikinci kez beraat kararı verildi!30 izlenme
Memur Sen Başkanı Atatürk düşmanını savundu!114 izlenme
Erdoğan'ın atama isteyen öğretmenlere verdiği cevap büyük tepki çekti! 'Alacağımızı aldık, yeterli'93 izlenme
Kalbinde mermi var ama gazi değil!82 izlenme
Çerçioğlu toplantıya gelmedi, Aydın Belediyesi'nde 'slogan' provokasyonu! Polis salona girdi, toplantı iptal edildi15 izlenme
"Gazze'ye yardım edilmesi gerek" dedi, muhabir Filistinli birini misafir etmesi için iletişim bilgisi isteyince nasıl kıvıracağını bilemedi39 izlenme
ABD'li isimden flaş açıklama! "Türkiye vazgeçilmezimiz, yeni üsler kuracağız!"
CHP'li Veli Ağbaba gündeme getirmişti: AKP'li Osman Gökçek'in 600 milyon liralık evi ilk kez görüntülendi
Gelir eşitsizliğinde Peru ile yarışıyoruz
Pazar esnafı vatandaşın halini özetledi "Akşam çarık çürükleri toplayıp eve götürüyorlar"