AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'sosyal konut projesi' tartışmalara neden olurken, daha önce de açıkladığı konut projesinin henüz hak sahiplerine ulaşmadığı ortaya çıktı.
Erdoğan'ın son açıkladığı projeye göre, 81 il ve tüm ilçelerinde 20232028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yapılacağı duyuruldu.
Ancak Erdoğan'ın açıkladığı 'Cumhuriyet tarihi'nin en büyük sosyal konut projesine henüz başlanmadan TOKİ'nin kurumsal Twitter hesabından projeye başvuru şartlarıyla ilgili yaptığı paylaşım üzerine bir Twitter kullanıcısı, TOKİ'ye bir soru yöneltti.
TOKİ'nin “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut" projesi kapsamında Bilecik Bozüyük'te yapacağı konut inşaatını hatırlatan kullanıcı, "2 yıl önce açıklanan 100 bin konut projesinde Bilecik Bozüyük te daha inşaatların temeli atılmadı, daireleri ne zaman teslim etmeyi düşünüyorsunuz? 2053 mü 2071 mi?" diye sordu.
Kurumun resmi hesabından soru üzerine yapılan açıklama ise inşaatın durumunun vehametini gösterir nitelikte oldu. Açıklamada, inşaatta gelinen aşamanın sadece yüzde 2 olduğu belirtildi.
Açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı:
"Merhaba,
Bilecik Bozuyük 340 konut projemiz yüzde 2 inşaat seviyesinde olup çalışmaları devam etmektedir."
Öte yandan benzer tepkiler sosyal medya ve 'şikayetvar' gibi platformlarda da yer alırken; mağdurlar, henüz ortada konut olmadığını belirtti.
Gerçek Gündem
Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finali için Suudi kazığı!51 izlenme
İstanbul'da trafik durma noktasına geldi! Yoğunluk yüzde 90'a ulaştı71 izlenme
Çorlu’daki tren faciası sonrası yargılanması istenmişti: Yönetici olduğu şirkete Hatay’dan 1 milyar liralık ihale verildi32 izlenme
Küresel gıda fiyatları yeniden düştü, Türkiye’de ise 36 aydır aralıksız artıyor!31 izlenme
Taşkesenlioğlu döneminde tespit edildi: SPK’nın ihale oyununu Sayıştay ortaya çıkardı!41 izlenme
Türkiye'de biz tartışırken Amerika'da andımız okunuyor!403 izlenme
AKP'li Bolu Belediye Başkanı 'Belediye başkanı olarak algılanmak aşağılanmaktır. Allah bazılarını özel yaratır, ben onlardan birisiyim !'1310 izlenme
Şeker Fabrikaları neden önemli ? Selin Sayek Böke bir bir anlattı !770 izlenme