Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 13 Ağustos'ta İstanbul Fatih'teki Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin yeni hastane binası 2. etap inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi için ihaleye çıktı.
Rekabeti engellediği gerekçesiyle eleştirilen ve belirli şirketlerin davet edildiği 'Pazarlık' usulüyle yapılan ihaleyi AKP'nin gözde iş insanlarından Rönesans Holding'e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aldı.
İhalenin bedeli ise 1 milyar 315 milyon TL. Şirket 2022'de üniversitenin hastane binası için bir ihale daha almıştı. Bu ihalenin bedeli ise 1 milyar 577 milyon 900 bin TL olmuştu. Bu ihaleyle birlikte Bezmialem Vakıf Üniversitesinin hastanesi için Rönesas'a verilen ihalelerin bedeli 2 milyar 892 milyon 900 bin TL oldu.
Şirket 2017'den bu yana 25 kamu ihalesine imza attı. Bu ihaleler arasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve yine Cumhurbaşkanlığı’nın Marmaris Okluk koyundaki yazlık Sarayı da yer alıyor. Şirketin aldığı kamu ihalelerinin toplam sözleşme bedeli ise 75 milyar 609 milyon 923 bin TL.
TOKi, Kuşadası’nda 1.5 milyon m2 alanı imara açtı, betona boğacak!50 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun belgelerindeki Sıdkı Ayan kimdir?569 izlenme
İddaa ihalesinde kötü kokular!113 izlenme
Sedat Peker'in ifşa ettiği rüşvet-yolsuzluk ağında çarpıcı iddia: 'İngiltere’de şirket kurup, para yıkama'47 izlenme
Elektrik zamları TRT’ye yaradı, faturalardan 1 milyar TL topladı!71 izlenme
Hatay'daki orman yangını: 95 hektar alan küle döndü49 izlenme
Deprem bölgesindeki yurtta şampuan kullanan itfaiye erinden duygulandıran hareket63 izlenme
AKP, Hatay’da sorumluyu buldu: Belediye bürokratları47 izlenme
Erdoğan'ın kadın istihdamıyla övdüğü fabrika kapanıyor: Patron 'işler iyi değil' dedi kepenk indirdi
Kızılay'dan bir skandal daha: ‘Dünya kan bağışı rekortmeni’ni savcılığa verdiler!
Benzine bu gece zam geliyor
Güney Kore'ye 356 kişi giden AKP'liler, otelde mucizevi şekilde 507 kişi olmuş!