Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Bursa’da inşa edilmekte olan fabrikasının şantiyesinde yüklenici yapı merkezi firmasının taşeronu Anel Elektrik ve Sinay Enerji bünyesinde çalışan işçiler önceki gün ödenmeyen hakları için eyleme çıkmıştı. Söz konusu durumun kamuoyunda büyük yankı uyandırmasının ardından işçilerin eylemi kazanımla sonuçlandı.
‘EMEKTEN GELEN GÜÇ’
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendika (İYİSEN) Genel Başkanı Hasan Kırlangıç, fabrikada yaklaşık 1.5 yıldır çalışan işçilere geçen günlerde işten çıkış bildirimi geldiğini ve ücretlerinin ödenmediğini ifade etti. İşçilerin ücret alamayınca greve çıktığını söyleyen Kırlangıç, grevin kazanımla sonuçlandığını, işçilerin ücretlerinin hesaplarına yatırıldığını belirtti.
Kırlangıç, “İnşaat işçileri yüz yıllık Cumhuriyet tarihinde en örgütsüz iş koluydu. Bizler de son 67 yıldır şantiyelerde örgütlenerek mücadeleyi büyütmeye çalışıyoruz. İnşaat işçileri her gün binlerce sorunlarla karşılaşıyor. Örgütlü olduğumuz şantiyelerde sorunları bir nebze de olsa çözüyoruz. TOGG şantiyesindeki bu grevimiz de kazanımla sonuçlandı. Bu eylem de emekten gelen gücümüzü kullanarak, kamuoyuna yansıttığımız eylemlerden bir tanesi” ifadelerini kullandı.
KRT
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yavuz Bingöl'e kıyak!125 izlenme
Emekli ve memur zamları için işte masadaki rakam! Doğruysa büyük hayal kırıklığı84 izlenme
Erdoğan'ın diplomasına dikkat çeken Mahir Polat: "Aynı kararı 'o'nun için de bekliyoruz"105 izlenme
Vatandaşın 'kiralar çok pahalı' çıkışına AKP'li yöneticinin cevabı! "Biz şimdi S-400'leri aldık. Niye? Çatımız sağlam olsun, gelen füzeleri durduralım"14 izlenme
Murat Kurum’un İstanbul bilgisi! Beykoz’u Avrupa Yakası’na taşıdı29 izlenme
Diyanet İşleri Başkanlığı adeta holding gibi!78 izlenme
'Millet İttifakı'nın adayının, 13'üncü cumhurbaşkanı olacağını rahatlıkla söyleyebiliyoruz'83 izlenme
Türkiye İsrail'i kağıtta kınadı ancak yaptırıma yanaşmadı18 izlenme
Sedef Kabaş'tan açıklama: 'IŞİD üyesi olmak mı, atasözü kullanmak mı suç?'
Ayşe Ateş'in avukatlarını dışarı çıkarmamışlardı: Sinan Ateş davasında mahkeme başkanından polisler hakkında suç duyurusu
Kılıçdaroğlu: "Nereye giderlerse gitsinler, 148 milyarı geri alacağım"
Narin olayında şok görüntüler: Nevzat'ın dereye götürürken görüntüsü ortaya çıktı!