Merkez Bankası, haziran ayına ilişkin 'Reel Efektif Döviz Kuru' raporunu yayınladı. Buna göre Türk Lirası'nın (TL) reel değerini gösteren reel efektif döviz kuru, 2001 krizinden bile daha geri bir noktada. Reel efektif döviz kurunda mart ayından itibaren başlayan düşüş, haziranda 59,77 değeri ile tarihi en düşük seviyeye geriledi. Bu değer 2001'de 87,6, 2002'de 95,9'du.
2020 yılına 75 seviyesinde başlayan reel efektif döviz kuru, korona salgınının da etkisiyle düşüşe geçmiş ve Kasım 2020'de 60,45 seviyesine kadar gerilemişti. Bu seviyeden sonra yükselişe geçen değer, Şubat 2021'de 69 seviyesine çıkmıştı. Ancak reel efektif döviz kuru marttan itibaren yeniden düşüş trendine girmişti.
Merkez Bankası'nın yayınladığı verilere göre mart ayında 3,74 puan azalarak 65,71'e inen reel efektif döviz kuru, nisanda 62,3, mayısta ise 60,6 olarak gerçekleşti.

Nominal efektif döviz kuru, Türkiye’nin dış ticaretinde önemli paya sahip ülkelerin para birimlerinden oluşan sepete göre, Türk lirasının ağırlıklı ortalama değeridir. Ağırlıklar ikili ticaret akımları kullanılarak belirlenmektedir. Reel efektif döviz kuru ise nominal efektif döviz kurundaki nispi fiyat etkileri arındırılarak elde edilmektedir.
Öte yandan dolar bugün 8,65, euro 10,25 liradan işlem görüyor.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tlninreeldegeri2001krizinindegerisinedustu1850300
İstanbul'da Kuran'ın yakılmasına karşı protestolar düzenlendi.25 izlenme
Erdoğan vatandaşa 'dolarlarınızı bozdurun' dedi Bakanlık parasını dövize çevirdi, faize yatırdı!33 izlenme
Prof. Dr. Başer: Corona testleri vatandaşa değil, ayrıcalıklı gruplara yapılıyor149 izlenme
Erdoğan 'Benim alanım ekonomi, neticesi ortada' dedi, 60 milyon kişi sosyal yardım için bakanlığa başvurdu!36 izlenme
Özgür Özel'in ikinci iddiası da doğrulandı: Erdoğan Trump ile 'Boeing uçaklarını' görüşecek19 izlenme
Son anket: Erdoğan bitiyor, AKP eriyor!495 izlenme
İmam Hatip Lisesi yurduna kayıt için koyulan şart dikkat çekti35 izlenme
İngiltere, Husileri Kızıldeniz'deki saldırıları durdurmaları konusunda uyardı: 'Doğrudan harekete geçmeye hazırız'33 izlenme
Cezaevi korkusuyla AKP'ye geçen tek isim Çerçioğlu değil: İşte Şehitkamil'de yaşananlar ve Umut Yılmaz vakası
Ünlü isimlere bu 7 soru soruldu! Hadise’nin ifadesi ortaya çıktı
Mehmet Akif’in Oğlunu Sokağa Atıp, Anma Toplantısı Yapmışlar!
Soylu ve ‘Bataklık’ın beyninin buluştuğu iki olay: Ne tutuklu kaldı, ne kara para aklayanlara kilit vuruldu