Tıp Fakültesinden mezun olan öğrenciler için camide mezuniyet programı düzenlendi. Programa çocuk yaşta evliliği meşru gösteren açıklamalarıyla tepki çeken ilahiyatçı Nurettin Yıldız ile “CHP’ye düşmanlık Allah’ın huzuruna götürebilecek en büyük amel” diyen ve kadın voleybolcuları hedef alan açıklamalar yapan ilahiyatçı İhsan Şenocak da katıldı
Üniversitelerde eğitimöğretim döneminin sona ermesiyle mezuniyet törenleri gerçekleşiyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi’nden mezun olan öğrenciler için de Gülhane Cami’nde bir program gerçekleştirildi.
Cumhuriyet’ten Taylan Gülkanat’ın haberine göre, çocuk yaşta evliliği meşru gören ilahiyatçı Nurettin Yıldız da Gülhane Tıp Fakültesi’nden mezun olan hekimlerle burada, “Mezuniyet Duası” ismi verilen program kapsamında bir araya geldi.
Çocuk yaşta evliliğe ilişkin düşünceleri nedeniyle tepkilerin hedefindeki isim olan Yıldız, mezun olan hekimlerle ‘Büyük ufuklara yürümenin önemi’ hakkında konuştuklarını belirtti.
Camideki mezuniyet programına bir başka ilahiyatçı İhsan Şenocak da katıldı.
Şenocak, mezun hekimlerle “Doktorun ilmi, tevazusu, hastanın mahremiyetine sadakati, hasbiliği, insana hizmeti ibadet telakki etmesi” konularında sohbet ettiklerini ifade etti.
Şenocak 2023 yılının mayıs ayında yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden 1 ay önce yaptığı açıklamalarla CHP’yi hedef almıştı.
Şenocak, seçim öncesinde CHP hakkında, “Bir Müslümanın Allahu Teala'nın huzuruna götüreceği en büyük ameli CHP'ye düşmanlıktır. Bir Müslüman olarak CHP'ye karşı duruşumdan iftihar ediyorum. Dinime, imanıma, bütün mukaddesatıma kast eden CHP'ye karşı oluşum, ahirette güvendiğim en büyük amelimdir” ifadelerini kullanmıştı.
Şenocak, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı da hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. 2021 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen olimpiyatlarda ilk maçında Çin’i 30 ile geçen filenin sultanlarının galibiyeti sonrasında Şenocak, “İslamın kızı! Sen oyun alanlarının değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin sultanısın; sen 'burnunu göstermekten utanan' anaların evladısın. Ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürün kurbanlarına 'sultan' demesine aldanmayasın! Umudumuz da, duamız da sensin!" paylaşımıyla tepkileri üzerine toplamıştı.
Sözcü
ABD, Filistin'e 'yardımı' durdurdu100 izlenme
Depremin yıktığı Malatya'da 'TOKİ'den skandal oyun: Kura ile verdikleri evleri geri istediler!21 izlenme
Alkole dev zam! Fiyat listeleri paylaşıldı80 izlenme
Belediye başkanından jeotermal enerji santrali tepkisi145 izlenme
Seçimi kaybeden muhtar yaptırdığı çocuk parkını söktü!808 izlenme
"Anayasanın ilk 4 maddesi tartışılabilir" diyen Ali Babacan Atatürk'e sığındı: "Bu ülke hâlâ ayaktaysa Atatürk sayesinde!"110 izlenme
Vekile yüzde 49, millete yüzde 37 zam!30 izlenme
Samsun'da saldırıya uğrayan Onur Anıtı'nın güvenliği artırıldı37 izlenme
Bürokrasi uzadı, 1.5 milyon doz grip aşısını İran aldı!
Bu konuşmayı 'Amerika' yerine 'Türkiye', 'kilise' yerine 'cami' koyup izleyin !
Alkollü içkilere ÖTV zammı geldi!
TRT Spikeri Ersoy Dede’den, hayat pahalılığından şikâyet eden Berna Laçin'e büyük terbiyesizlik! "Bebek’teki banklarda oturmanızı tavsiye etmem.."