Türkiye’de 15 yılda 48 yeni tıp fakültesi açıldı. Birçoğunun hastane binası, yeterli akademik kadrosu bulunmazken, hekimler, "Tıp fakültesi açmak sorunu çözmez. Bunun yerine mevcut tıp fakülteleri bilimsel nitelikli ve yeterli akademik kadro ile güçlendirilmelidir" dedi.
BirGün'den Sibel Bahçetepe'nin haberine göre; AKP iktidarı döneminde tıp fakültelerinin sayısı 2 katından fazla arttı ve bu da tıp eğitimin niteliği konusunda tartışmaları beraberinde getirdi. Devlet ve vakıf, toplam 128 tıp fakültesi arasında akademik kadrosu oldukça yetersiz olan tıp fakültesi de var, hastanesi olmayan da.
Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Asuman Doğan, “Her yere gecekondu tıp fakültesi açmak yerine, mevcut tıp fakülteleri bilimsel, nitelikli ve yeterli akademik kadro ile güçlendirilmeli” dedi.
Tıp fakültelerinin son durumuna ilişkin rapor hazırlayan Doç. Dr. Asuman Doğan, ülkede bir yılda 5 tıp fakültesi açıldığını, bu sayının 122’den 128’e çıktığını, bunların 91’inin devlet, 37’sinin vakıf üniversitesi olduğunu anlattı. Doğan, AKP iktidarlığı döneminde 48 tıp fakültesi açıldığını, bu kadar fazla tıp fakültesine gerek olmadığını, bunun niteliği olumsuz yönde etkilediğini belirtti.
Nitelikli bir tıp eğitimi için teknik donanım ve fiziki şartlardan daha önemlisinin yetişmiş, bilimsel nitelikleri olan yeterli sayıda akademik kadro olduğunu vurgulayan Doğan, "Nitelikli, yeterli akademik kadro oluşturulmadan her yere tıp fakültesi açılması ile tıp eğitimi de uzmanlık eğitimi de yapılamaz. Kadavrayı bırakın, hasta bile görmeden mezun olan öğrenciler var. Bir yılda 3 tıp fakültesi açmak ne demek? Bu tıp fakültelerinin yeterliliği tekrar gözden geçirilmeli, her yere gecekondu tıp fakültesi açmak yerine, mevcut tıp fakülteleri bilimsel nitelikli ve yeterli akademik kadro ile güçlendirilmelidir. Bu kadar tıp fakültesine kesinlikle gerek yok. Bu kadar çok tıp fakültesi eğitimin niteliğini de bozar" dedi.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten de hekim sayısının artırılmasının yolunun her yere tıp fakültesi açmak olmadığını, bunun sorunu çözmeyeceğini söyledi.
AKP'de ufalanma devam ediyor: 55 kişi kişi aynı anda istifa edip parti değiştirdi!131 izlenme
2 bin 352 yıl hapsi istenen İmamoğlu ankette fark attı6 izlenme
Hollanda'da bir ilk: Türk asıllı Huri Şahin belediye başkanı oldu23 izlenme
Muhammed Yakut ile işbirlikleri net olarak tespit edildi: Can Tanrıyar tutuklandı45 izlenme
Pervari’de olaylar büyüdü: 1 kişi hayatını kaybetti, ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi35 izlenme
Erdoğan'a son ankette, yüzde 75,4’lük şok!41 izlenme
İzmir Marşı'nı okuyan öğrencilere şiddet!111 izlenme
‘Erdoğan’ı durdurun’ diyen hakimin başına bakın neler geldi25 izlenme
Hakan Ural, Tarkan'ın 'Geççek' isimli şarkısını hedef alarak programında mehter marşı çaldırdı!
Onay Bakanlıktan: Cemaatin inşaatı için 130 ağaca ‘idam fermanı’
İçişleri Bakanlığı'nın radarı AKP'nin de içine sinmedi: İlginç gelişmeler var...
Binali Yıldırım’dan israf itirafı! "Biraz abarttık, ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız!"