Türkiye’de 15 yılda 48 yeni tıp fakültesi açıldı. Birçoğunun hastane binası, yeterli akademik kadrosu bulunmazken, hekimler, "Tıp fakültesi açmak sorunu çözmez. Bunun yerine mevcut tıp fakülteleri bilimsel nitelikli ve yeterli akademik kadro ile güçlendirilmelidir" dedi.
BirGün'den Sibel Bahçetepe'nin haberine göre; AKP iktidarı döneminde tıp fakültelerinin sayısı 2 katından fazla arttı ve bu da tıp eğitimin niteliği konusunda tartışmaları beraberinde getirdi. Devlet ve vakıf, toplam 128 tıp fakültesi arasında akademik kadrosu oldukça yetersiz olan tıp fakültesi de var, hastanesi olmayan da.
Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Asuman Doğan, “Her yere gecekondu tıp fakültesi açmak yerine, mevcut tıp fakülteleri bilimsel, nitelikli ve yeterli akademik kadro ile güçlendirilmeli” dedi.
Tıp fakültelerinin son durumuna ilişkin rapor hazırlayan Doç. Dr. Asuman Doğan, ülkede bir yılda 5 tıp fakültesi açıldığını, bu sayının 122’den 128’e çıktığını, bunların 91’inin devlet, 37’sinin vakıf üniversitesi olduğunu anlattı. Doğan, AKP iktidarlığı döneminde 48 tıp fakültesi açıldığını, bu kadar fazla tıp fakültesine gerek olmadığını, bunun niteliği olumsuz yönde etkilediğini belirtti.
Nitelikli bir tıp eğitimi için teknik donanım ve fiziki şartlardan daha önemlisinin yetişmiş, bilimsel nitelikleri olan yeterli sayıda akademik kadro olduğunu vurgulayan Doğan, "Nitelikli, yeterli akademik kadro oluşturulmadan her yere tıp fakültesi açılması ile tıp eğitimi de uzmanlık eğitimi de yapılamaz. Kadavrayı bırakın, hasta bile görmeden mezun olan öğrenciler var. Bir yılda 3 tıp fakültesi açmak ne demek? Bu tıp fakültelerinin yeterliliği tekrar gözden geçirilmeli, her yere gecekondu tıp fakültesi açmak yerine, mevcut tıp fakülteleri bilimsel nitelikli ve yeterli akademik kadro ile güçlendirilmelidir. Bu kadar tıp fakültesine kesinlikle gerek yok. Bu kadar çok tıp fakültesi eğitimin niteliğini de bozar" dedi.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten de hekim sayısının artırılmasının yolunun her yere tıp fakültesi açmak olmadığını, bunun sorunu çözmeyeceğini söyledi.
Zam zam zam: Seçim sonrası zamlara bir yenisi daha eklendi!49 izlenme
AKP'ye zamlar yetmedi: 3 yeni vergi!93 izlenme
Tost peynirine bir gecede 71 TL zam geldi!24 izlenme
50 yaş altı kanser vakalarında artış mı var?30 izlenme
'Yenidoğan Çetesi'ni çökerten cumhuriyet savcısını makamında tehdit etmişti: Mustafa Kemal Zengin'in ifadesi ortaya çıktı24 izlenme
Ve Almanya'da yaşayan bir Türk, Türkiye'de yaşayanlara acı gerçeği anlattı! 'Gençlerin telefonunu sorgulayacaklarına buradaki yöneticilerin saltanatını sorgulasınlar önce'64 izlenme
‘Dünyanın nazar boncuğu’ Meke Gölü kurudu… Son hali şaşırttı111 izlenme
Operatörlerin şok eden stratejisi: Yeni müşteriye 200 eskisine 400 TL!17 izlenme
Vatandaşlardan müjde yorumu 'Kaymağını onlar yer, vatandaşa kalmaz!'
Oğuz Murat Aci'nin eşi şikâyetinden neden vazgeçtiğini anlattı: Kayınpederine şoke eden suçlamalar!
Mahkemeden Akit paçavrası ile ilgili ‘Atatürk’ün hatırasına hakaret’ davasında skandal karar!
Flaş raporda çarpıcı ifadeler! "İşçiler gaz kokusuna rağmen madene indirildi"