İstanbul'un Esenler ilçesinde Dilek Ç., 2 yaşındaki bebeğinin biberonuna tiner koyup içirdi. Hastaneye kaldırılan bebek hayatını kaybetti. Anne tutuklanırken baba ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Baba Yılmaz E. savcılıkta verdiği ifadesinde "2024 yılı eylül ayında Dilek, çocukla birlikte İstanbul'a geldiğini söyledi. Dilek ile çocuğumuzu otele yerleştirdim. 29 Eylül'de 2 yaşındaki çocuğumuz Yunus Emre rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. 14 Kasım'da gece saatlerinde çocuğumuz öldü. Dilek çocuğumuzu zehirleyerek öldürdüğünü itiraf etti" dedi.
Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale'de 23 yaşındaki yaşayan Dilek Ç. bebeği ile birlikte İstanbul'a akrabalarının yanına gitti. Dilek Ç. 29 Eylül Salı günü Bağcılar'da bir parkta bebeğin biberonuna tiner koydu. 2 yaşındaki Yunus Emre biberondaki tineri içti. Anne bebekle birlikte Esenler'deki akrabalarının evine gitti. Bebek evde fenalaşınca Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Yoğun bakımda yaklaşık 2 ay kalan çocuk dün (15 Kasım) hastanede hayatını kaybetti.
Yunus Emre bebeğin cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Kilyos Mezarlığına defnedildi.
Çocuğun kimyasal zehirlenme ile hastaneye götürülmesi üzerine polis ekipleri anne ve babayı gözaltına aldı.
Polis merkezinde yapılan sorguda annenin "çocuğunun evlilik dışı dünyaya geldiğini, bebeğin babasının kendileriyle ilgilenmediğini ve bu yüzden bunalıma girerek olayı gerçekleştirdiğin söylediği" öğrenildi.
Adliyeye sevk edilen anne tutuklanarak cezaevine gönderilirken baba adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Baba Yılmaz E. savcılıkta verdiği ifadesinde sosyal medya üzerinden kendisine yapılan yorumlar nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Yılmaz E. şu ifadeleri kullandı:
"2024 yılı eylül ayında Dilek, çocukla birlikte İstanbul'a geldiğini söyledi. Dilek ile çocuğumuzu otele yerleştirdim. 25.09.2024 günü 2 yaşındaki çocuğumuz Yunus Emre rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. 14.11.2024 günü gece saatlerinde çocuğumuz öldü. Dilek çocuğumuzu zehirleyerek öldürdüğünü itiraf etti. Bu olaydan sonra olayla ilgili sosyal medya ortamında yapılan haberlere Dilek ve benimle ilgili hakaret ve tehdit içerikli çok sayıda yorum yapıldı. Ayrıca yorumlardan birinde ev adresim yazılıydı. Anlattığım olay ile ilgili beni kastederek hakaret ve tehdit içerikli yorumlar yapan, ayrıca ev adresimi ifşa eden şahıslardan şikayetçiyim. Söz konusu yorumların yapıldığı hesapları kullanan şahısları tanımıyorum. Ekran görüntülerini delil olarak sunuyorum. Söyleyeceklerim bunlardan ibarettir."
BirGün
50 bin liraya Hukuk diploması satmışlar! E-devlet sistemini işte böyle delik deşik etmişler15 izlenme
Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasını anlattı: "Tek amaçları içişleri Bakanı Yerlikaya’ya gözdağı vermek"27 izlenme
İmamoğlu’ndan Soylu’ya ‘tokat’ yanıtı: Bir hekim tavsiye ediyorum kendisine185 izlenme
Maaş yetmiyor, vatandaş bankaya koşuyor... Bireysel borçlanmada trilyonluk rekor18 izlenme
Erdoğan'a yaranmak için yazdığı kitabı tek tek toplattı!63 izlenme
Timur Savcı'yı gözaltına aldıran Ela Rumeysa yazışması ortaya çıktı! "Yükselmek istiyorum"13 izlenme
İstanbul seçimlerinde 'Çaldılar' iftirası atan türbanlı, AKP'lilerin rant sağladığını isim ve telefon numarası vererek itiraf ediyor !771 izlenme
İtirafçının avukatından ortalığı karıştıracak mesaj20 izlenme
CHP'li Ali Mahir Başarır hakkında Süleyman Soylu'ya yönelik beyanlarından dolayı "tehdit" iddiasıyla fezleke!
Ekrem İmamoğlu’ndan 19 Mayıs tepkisi: "Ayıptır, yazıktır, olmaz!"
Üst düzey Türk yetkiliden Afganistan açıklaması: MİT de devrede
Görüntüler ortaya çıktı, Erdoğan'ın yalanı 24 saatte çöktü !