İstanbul’da ehliyetsiz araç kullandığı sırada meydana gelen kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur ile onu yurt dışına kaçıran annesi hakkında ABD’de yargısı Türkiye’ye iade kararı verdi.

Boston’da görülen karar duruşmasında Federal Hakim Donald Cabell, Türkiye'nin talebi doğrultusunda karar verdi. Cihantimur’un avukatları, Cihantimur hakkında resmi bir suçlama yöneltilmediğini ve bu sebeple Türkiye’ye iade edilemeyeceğini savunuyordu.
Cihantimur tarafının bir iddiası da Türkiye’nin mahkemeye sunduğu belgelerde kendisinin ABD vatandaşı olduğuna dikkat çekilmediğiydi. Mahkeme, Cihantimur’un iddiasını çürüterek, iade dosyasının ilk sayfasında, Cihantimur’un doğum yerinin ABD’nin Exeter bölgesi olarak yazıldığına dikkat çekti.

Cihantimur, mahkemede kaza yerine gelen sağlık ekiplerine suçlamada bulundu. ABD’li yargıç, Cihantimur’un bu iddiasına, “İlk müdahale ekiplerinin eylemlerinin O.M.A.'nın ölümüne neden olup olmadığı, Türk mahkemesinin çözmesi gereken olgusal ve hukuki bir mesele olacaktır” şeklinde karşılık verdi.
Hakkında resmi bir suçlama olmadığına sığınan Cihantimur, Türkiye’ye iadesine itiraz etti. Yargıç Cabell Türkiye Ceza Kanunu'nun 85/2 maddesi uyarınca taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan, Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasındaki anlaşma hükümlerine göre karar verdi.
Kaynak: NTV
Gerçek Gündem
Instagram’ın kapanmasıyla depresyona girdi: "Benim için yemek içmek gibi bir şey"83 izlenme
Cemal Enginyurt, Özdağ'ın tutuklanması sonrası çileden çıktı: "Bu ülkede bir genel başkanı tutukladınız. Gelin beni de tutuklayın"48 izlenme
Türk Telekom'dan Arapça afiş! Mersin Akdeniz'deki mağazasına asıldı83 izlenme
17 Ağustos’un yıldönümünde korkutan rapor144 izlenme
Açılışı için 8 defa tarih verilen hastane bu sefer açılacak mı?46 izlenme
KPSS'de zirve, atamada hüsran! Türkiye 78.’si olan öğretmen açıkta kaldı41 izlenme
Yandaş isim canlı yayında 'Kötü kayarım bak' dedi ortalık karıştı !225 izlenme
Başkanlığı verdi milyarlık ihaleyi kazandı20 izlenme
Özel ve Kılıçdaroğlu'nun avukatları buluştu: İşte butlanın reddettiği teklif
"Sen güvenmiyorsan senin atadığın YSK'ya ben neden güveneyim?"
Sedef Kabaş’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi!
Vatandaşın gerçek gündemini Sinoplu balıkçılar haykırdı: "Kredi çekerek maaş ödüyoruz. Bu sene sadece hamsinin eline kaldık. Çalışarak iflasa gidiyoruz"