Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, hazır giyim sektöründe maliyetlerin kontrolden çıktığını ve iç piyasadaki fiyatların mantık sınırlarını aştığını vurguladı.
Gültepe, Türkiye ile Avrupa arasındaki fiyat makasındaki korkunç açılmaya dikkat çekti.

Önceki yıllarda Avrupa ile Türkiye arasındaki fiyat farkının sadece yüzde 20 olduğunu hatırlatan Gültepe, bugün bu farkın yüzde 60’lara fırladığını söyledi. İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya gibi ülkelerin Türkiye’den daha ucuz hale gelmesinin "öngörülemez" olduğunu belirten Gültepe, şu örneği verdi:
"Bir arkadaşım Avrupa’da 6 bin liraya bir ürün satın aldı. Aynı ürünün Türkiye’deki etiketi tam 17 bin lira! Ben de bir mont inceledim, yurt dışında yüzde 30 daha ucuzdu. Artık uçak bileti dahil Avrupa’da alışveriş yapmak daha ekonomik hale gelebiliyor."
Gültepe'nin maliyet artışı ve kur politikasına bağladığı bu devasa fiyat farkına sosyal medya üzerinden yanıt veren ekonomi gazetecisi İris Cibre, durumu "fırsatçılık" olarak nitelendirdi.
Üretici maliyetlerinin yükseldiği bir gerçek olsa da, aynı ürünün Türkiye'de yaklaşık 3 katı fiyata satılması, piyasadaki fiyatlama davranışlarının bozulduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Yüksek enflasyon ve düşük kur politikasının ihracatçıyı ve üreticiyi köşeye sıkıştırdığını söyleyen TİM Başkanı, çözüm reçetesi olarak üretimin Anadolu’ya kaydırılmasını istedi.
İstanbul ve Marmara bölgesindeki yüksek maliyetlerden kaçmanın tek yolunun sanayiyi Anadolu’ya yaymak olduğunu belirten Gültepe, hükümetin bu yöndeki hamlelerini desteklediklerini ifade etti.
Sanayicinin bile "yurt dışı daha ucuz" dediği bir ortamda, sabit gelirli milyonlarca yurttaş için yeni bir kıyafet almak artık lüks tüketim sınıfına girdi.
Kendi ülkesinde üretilen ürüne "yabancıdan" daha pahalıya ulaşan halk, markalı ürünlerden elini çekerken, tekstil sektörü de pazarını kaybetme riskiyle karşı karşıya.
Yeni müjdemiz Diyarbakır petrolü14 izlenme
Ukrayna'ya bağış konferansında AB'den 200 milyon euro ilave insani yardım sözü127 izlenme
İstanbul'u kırmızı kütle vurdu! Gök gürültülü sağanak ve fırtına görüş mesafesini kısalttı: Uyarı anında geldi20 izlenme
CHP Gençlik Kolları Başkanı'na Akın Gürlek'e hakaretten ceza!16 izlenme
Türklerin gücü yetmiyor Ruslar, İngilizler ve İranlılar akın ediyor! Antalya’da satılan her beş konuttan birini yabancılar aldı!61 izlenme
Cübbeli, karakolda bildiklerini unuttu: Silahlanan derneklerin isimlerini vermedi!75 izlenme
Anketlere göre AKP’nin yolu ‘taşlı’…Kararsız oylarda ciddi yükselme var580 izlenme
İmamoğlu'nu yargılamak için 1 milyarlık duruşma salonu! Özgür Çelik yurttaşlara seslendi: "Bu para sizin paranızdır"25 izlenme
Peş peşe gelen zamlar AKP'li vatandaşı pişman etti: "Biz bunu hak ettik, oy vererek hak ettik"
AKP’nin Türkiye kuyruk yüzyılı! Sivas’ta Et ve Süt Kurumu’nun önünde ucuz et için metrelerce kuyruk
Alevler içindeki İzmir'de Bakanlıktan belediyeye uçak reddi
Gasp edip dereye attılar, serbest kaldılar!