THY'de yönetim kuruluna atanan 6 kişiden ikisi AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın mezunları arasında yer aldığı Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun. Biri belediye başkanlığı döneminde Erdoğan'ın danışmanlığını yapmış ardından uzun yıllar sigorta sektöründe çalışmış.
Bir diğeri akademisyen, özel bir üniversitede İslam Ekonomisi ve Ekonomik Sistemler Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevine devam ediyor. Bir başkası edebiyat eğitimi almış, mütercim tercümanlık yapmış, AKP'de yönetici olmuş, TÜRGEV ve KADEM'de yöneticilik yapıyor.
Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre, Sivil Havacılık Eski Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı, "Bilal Ekşi Sivil Havacılık Genel Müdürü olarak görev yaparken tüm şirketlerin sırlarına hakim oldu. Bu kişinin tekrar THY'de yönetici yapılması doğru değildir" dedi.
Erdağı, dünyada genel müdürlerin sivil havacılık otoriteleri tarafından değerlendirildiklerini ve Form 4'le yetkilendirildiklerini kaydederek, "Bir hata yaptıklarında sivil havacılık, genel müdürü görevden dahi alabilir. Ancak THY'de Yönetim Kurulu Başkanı havacılık kökenli genel müdürü 'bypass' etmiş durumda. THY eski Başkanı Hamdi Topçu, döneminden beri devam eden bu mevcut yönetim şekli başta EASA olmak üzere tüm uluslararası kurallara uygun değildir" diye konuştu.
https://halktv.com.tr/thyucuyoryonetimkurulundaki9kisiden6sininhavaciliktecrubesiyok433155h
Muhittin Böcek 'acilen' hastaneye kaldırıldı20 izlenme
Deprem sonrası ‘sahil şeridinden uzak durun’ uyarısı yapan AFAD deniz kıyısına çadırkent kurmuş!32 izlenme
Osmangazi Köprüsü 6 yılda 1.2 milyar dolar yuttu!32 izlenme
Caretta sahilinde ‘5 yıldızlı’ katliam!45 izlenme
Tarım Orman-İş Genel Başkanı açıkladı ‘İktidar partisinin milletvekilleri Orman misafirhanesini işgal etti, depremzedeler yer arıyor’37 izlenme
Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasının kaynağı ortaya çıktı82 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz ve Fahrettin Koca'nın üniversitesi arasında çarpıcı bağlantı!64 izlenme
Din görevlilerinin yarısı Diyanet'e 'özerklik' istiyor29 izlenme