THY ve Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın ortak kuruluşu olan Sunexpress’in Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan görevden alındı. Yerine gelen Tuncay Eminoğlu, 1 Aralık itibariyle göreve başladı.
Sunexpress konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ahmet Çalışkan, göreve başladığı 2015 yılından bu yana SunExpress’in istikrarlı ve başarılı bir şekilde büyümesine önemli katkılarda bulundu. Çalışkan’a özverili çalışmaları için teşekkür ederiz. Yerine atanan Tuncay Eminoğlu’nun SunExpress’in devam eden büyüme hikayesinde önemli rol oynayacağına yürekten inanıyor, kendisine başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.
MOBİLYACILIKTAN GELİYORDU
SunExpress’teki görevi sona eren Ahmet Çalışkan havayolu sektöründen gelen bir isim değildi. Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu olan Çalışkan mobilyacılıktan geliyordu.
İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, ağustos ayında Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ahmet Çalışkan’ın maaşının 17 bin 500 euro olduğunu söylemişti. Kıdık, “Asıl mesleği mobilyacılık olan ve fakat Kartal İmam Hatip Mezunu sıfatından dolayı THY’nin yüzde 50 ortaklığı bulunan Sunexpress’te Genel Md. Yrd.cılığı yapan Ahmet Çalışkan’ın 17.500 Euro yani 316.000 TL maaş aldığını biliyor muydunuz?” demişti.
“TAZMİNATI NE KADAR OLACAK”
İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Kıdık, Çalışkan’ın görevine son verilmesi sonrası çarpıcı bir ayrıntıya dikkat çekti. Kıdık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Çalışkan’ın alacağı tazminatı sorgulayarak şunları söyledi:
“Mobilyacı görevden alındı. Aşağıdaki twiti attığımda 316 bin TL maaş alıyordu. Şimdi merak ettiğim şu; acaba ne kadar tazminat aldı?”

Yeniçağ
Yüzde 30 zammı nokta atışı bilmişti: Uzman isim asgari ücrete ek zam için net konuştu21 izlenme
FT: İBB’ye borç veren yabancı yatırımcılarda Erdoğan tedirginliği var79 izlenme
Akrabalarını kuruma doldurmuş! Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü'nün ailesinde işsiz kalmadı!61 izlenme
Yuh artık! Akit yazarı Vehbi Kara: "FETÖ'nün arkasında Atatürk var!"48 izlenme
Tecavüz sanığı polise hayrete düşüren beraat gerekçesi!1083 izlenme
Teleferik kazasına ilişkin tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün ifadesi ortaya çıktı28 izlenme
Elektriğe yıl sonuna kadar yeniden zam gelecek mi?25 izlenme
İmamoğlu'nun siyasi yasak cezası belli oldu: Cezanın süresi içeriden sızdırıldı41 izlenme