Türk Hava Yolları (THY) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada; ABD'li şirketin THY'deki payını yüzde 0.1 artırarak yüzde 5.06'ya yükselttiği duyuruldu. ABD'li şirket BlackRock'ın, THY'de 4.96 payı bulunuyordu. THY iki hafta önce de, ABD Başkanı Trump’ın hedefinde olan Çin teknoloji markası Huawei ile anlaştığını duyurmuştu.
Yeni alım yapılan miktarın Türk Lirası karşılığı ise; 16 Milyon 815 bin 153 Lira olarak açıklandı.

4,5 trilyon dolarlık fon yönetimi ile dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan BlackRock aynı zamanda HalkBank ve Emlak GYO'nun da hissedarları arasında yer alıyor.
OFİSLERİNE BASKIN DÜZENLENMİŞTİ
Alman Deutche Welle gazetesi, Kasım 2018’de polislerin finans devi BlackRock'un ofislerine baskın düzenlediğini bildirmişti. Baskın, Cumex skandalı olarak bilinen ülkenin savaş sonrası en büyük dolandırıcılık soruşturmasının bir parçasıydı. Şirketin Almanya bölümü başkanı Friedrich Merz, yönetime bütün iddiaları araştırma ve belgeleri yetkililere sunma talimatı verdiğini belirtmişti. İlk kez 2017 yılında keşfedilen CumExFiles, bankalar, hisse senedi tüccarları ve üst düzey avukatlardan oluşan bir şebekenin, Avrupa hazinelerinden milyarlarca dolar kazanmasını sağlayan bir dolandırıcılık programıydı. Cumex’in bu bağlamda en çok etkilediği ülkelerin başında da Almanya geliyordu. Ciddi ölçüde zarar gören Alman ekonomisi bu program yüzünden 63 milyar dolar kaybetmişti.
300 bin emekliye ikramiye yok!520 izlenme
İki doktor daha coronadan hayatını kaybetti!66 izlenme
Millet Bahçesi sevdası, korona dinlemiyor!103 izlenme
İstanbul ve Ankara'da yeni dönem: Topal ördeklik bitti, bu projeler yapılacak34 izlenme
Türkiye silah satışında çığır açtı27 izlenme
İzmir depreminin ardından ders alınmadı! Tarım alanı imara açılacak!79 izlenme
CHP, 3 büyükşehir ve 9 il olmak üzere 126 seçim bölgesinde belediye başkan adaylarını açıkladı.29 izlenme
Bankacı Seçil Erzan ile ilgili flaş gelişme! Silivri'ye sevk edildi, Bahar Candan ve Nihal Candan ile aynı koğuşta36 izlenme
Erdoğan’ın açıklamalarına sosyal medyadan tepki yağdı!
TİM Başkanlığı seçimlerini Mustafa Gültepe kazandı
Erdoğan'ın başdanışmanı Halil Konakcı'ya sahip çıktı: Konakcı'yı 'hocaefendi' ilan etti
Ukrayna saflarında savaşan Amerikalı askerleri taşıyan askeri araç mayına basınca, askerler sürünerek kaçtı