2019’da kripto para borsası platformu Thodex’i kuran Faruk Fatih Özer, 2021’de 2 milyar dolarlık vurgun yapmış, 391 bin kullanıcı mağdur edilmişti. Arnavutluk’a kaçan Özer, 2023’te Türkiye’ye getirilmişti.
11 bin yıl hapis cezası alan Özer’in, cezaevinde önceki gün cesedi bulundu. Olay sonrası Özer’in, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olan fotoğrafı sosyal medyada yeniden yayıldı. Farklı hesaplardan, “Özer’in, Soylu’nun çocuklarıyla ortaklığı vardı” yazılması, Soylu’yu çileden çıkardı. Vurgun sonrası çıkan fotoğraf için “Şahsı tanımıyorum” diyen Soylu bu kez şunları söyledi:
‘5 DAKİKA GÖRDÜM’
“Namussuz, kalemlerinden iftira akan satılıklar. Kara parayla fonlandıkları anlaşılınca “bizim haberimiz yoktu” diyerek sıvışan, her türlü kirli ilişkinin içinde olan utanmazlar. Ömrüm boyunca sadece 5 dakika fotoğraf çektirmek için gördüğüm bir kişinin ölümü üzerinden iftira atan, masumiyeti katleden haysiyetsiz, soysuzlar… Emir eri olduğunuz CIA, MI6, MOSSAD’la ilişki kurmayanları; onlara sizler gibi uşaklık etmeyenleri görünce ezikleşiyor, salyalarınızı akıtıyorsunuz. Sizinle hukuk önünde hesaplaşacağım.”

2009 yılında Münevver Karabulut’u katleden Cem Garipoğlu, uzun bir süre polisten kaçtıktan sonra teslim olmuştu. Yakalandığında uzun sakallı hali dikkat çeken Garipoğlu, hapiste kendini asarak intihar etmişti. 2 yıl boyunca Türk polisinden kaçan Faruk Fatih Özer de yakalandığında uzun sakalıyla dikkat çekti. Odasında asılı halde ölü bulunan Özer, Cem Garipoğlu’nu hatırlattı.

Faruk Fatih Özer, Thodex üzerinden kullanıcıların yatırdığı toplam 2 milyar dolar değerindeki kripto parayla yurt dışına kaçmıştı. Dijital ortamda bulunan soğuk cüzdan hesabındaki paranın akıbetinin ise ne olduğu bilinmiyor. İlgili kurumlardan herhangi bir açıklama gelmezken, kripto varlıkların Arnavutluk’ta mı kaldığı yoksa Türkiye’ye mi getirildiği bilinmiyor.
Sözcü
Trump'ın 'Gazeteci olduğunuzdan emin misiniz ?' sözleri çok konuşuldu, peki Hilal Kaplan Trump'a ne sordu ?672 izlenme
Son ankette bir partiden sürpriz çıkış, CHP birinci parti olmayı sürdürüyor23 izlenme
Pelin Batu 2010'lu yıllardaki İstanbul'u anlattı: "Sanki başka bir ülkedeyim"26 izlenme
Diyanet: 15 Mart’a kadar 21 bin kişi Umre’den dönecek!80 izlenme
Alman medyası yazdı: Binlerce Türk işçiye kapılar açılıyor38 izlenme
İBB, Erdoğan'ın sınıf arkadaşına açtığı davayı kazandı28 izlenme
Simav’da şeker pancarı üretimi durma noktasına geldi!124 izlenme
İşte Cumhuriyet’in 95. yılında kadına bakışta gelinen nokta!102 izlenme