Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevindeki tek kişilik odasında asılı halde ölü bulundu.
Cezaevi görevlilerinin sabah saatlerinde yaptığı kontrolde Özer’in banyoda asılı halde ölü bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İlk incelemelerde, intihar ihtimali üzerinde duruluyor.
2017’de kurduğu Thodex isimli kripto para borsası üzerinden on binlerce kişiyi dolandırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan Faruk Fatih Özer, “örgüt kurmak ve yönetmek”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından 11 bin 190 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.
Nisan 2021’de Thodex’in işlemlerini durdurmasının ardından yaklaşık 2 milyar dolar değerinde kripto varlıkla yurtdışına kaçtığı öne sürülen Özer hakkında, 23 Nisan 2021'de Interpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılmış ve 30 Ağustos 2022'de Arnavutluk'ta yakalanmıştı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 2 bin 27 kişi müşteki olarak yer aldı. İddianamede, Thodex üzerinden yapılan işlemler sonucu 356 milyon liralık zararın oluştuğu belirtilmişti.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı'nda konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Tunç, "Tabii biz de bu konuyu burada öğrendik. Biraz önce haber aldık. Tabii hemen cezaevi yönetimimizle Ceza Tevkifevleri Genel Müdürümüzle irtibata geçtik. Burada tabii bir intihar şüphesinden bahsediliyor. İlk bulgulara göre intihar ettiği yönünde bilgiler var.
Tabii soruşturma bu konuda açıldı ve soruşturma devam ediyor. Soruşturmanın neticesinde kesin ölüm nedeni belli olacaktır. Ama şu anda ilk bulgular intihar olduğu yönünde. Tabii burada cezaevlerimizin yönetimi, idaresi her türlü tedbirler alınıyor bu noktada. Tabii tek kişilik odada kalıyor işlediği suç itibariyle böyle bir tedbir söz konusu. Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tek başına kaldığı bir odada bir intihar şüphesi söz konusu.
Tabii cezaevinde odaların girişlerinde kameralar mevcut. Herhangi bir şüpheli durum var mı yok mu? Tüm bunlar soruşturulacak" dedi.

Özer ile ilgili cezaevi savcısının yaptığı incelemenin ardından cansız bedeni, Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.
Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi binası içindeki morg kısmında bulunan Adli Tıp Kurumu'nda Özer'in kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacak.
Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, 1994'te Kocaeli'de doğdu. 2017'de Thodex adlı şirketi kurdu.
Nisan 2021'de şirketi hakkında başlatılan soruşturma kapsamında şirketin 390 bin üyesinden topladığı 2 milyar dolar ile kaçtığı öne sürülen Özer hakkında soruşturma başlatılmıştı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın sonunda hazırlanan ve 2 bin 27 kişinin müşteki olarak yer aldığı iddianameye göre, bu suçlar sebebiyle 356 milyon liralık zarar oluştuğun belirtiliyor.
Faruk Fatih Özer hakkında, 23 Nisan 2021'de Interpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılmış ve 30 Ağustos 2022 tarihinde Arnavutluk'ta yakalanmıştı.
halktv.com.tr
Ekrem İmamoğlu'ndan çok konuşulacak Kanal İstanbul videosu!95 izlenme
Sunay Akın'dan Volkan Konak'a duygulandıran veda36 izlenme
CHP’li Karabat "2020'nin gerçek vergi rekortmeni çalışan kesim oldu"97 izlenme
AKP yandaşı yazar Hayrettin Karaman iyice koptu! "Rüşvet vermek caizdir!"640 izlenme
Ülkeyi A.Ş gibi böyle yönetecekler!190 izlenme
Ahmet Özer'in gözaltına alındığı anlar ortaya çıktı: Evine koçbaşıyla makamına çilingirle girmişler!39 izlenme
Sadece 'İzmir Milletvekili' olan Binali Yıldırım'ın Erzincan ziyareti için oluşturulan konvoy !216 izlenme
Geçen yıl açık veren bütçe bu yıl fazla verdi! 14.5 milyarlık gizemli kaynak59 izlenme
Falyalı'nın sağ kolu öldürülmüştü: 'Susurluk'u bile gölgede bırakacak rezalet'
Yandaşların köpürttüğü yalanlar nerede? Hiçbiri iddianamede yok
Bekir Bozdağ’dan, Danıştay’ın ‘Öğrenci Andı’ kararına tepki!
İmamoğlu’ndan CHP Genel Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yorumu: Allah Bilir