Türk Hava Kurumu’nun bütün hesaplarına bloke konulduğu ve çalışanlarının maaşını dahi ödeyemeyecek duruma geldiği haberleri gündeme gelmişti.
Türk Hava Kurumu yaptığı açıklama ile haberleri doğrulamış ancak bayram öncesinde konulan blokenin kaldırıldığı duyurulmuştu.
Kayyum Heyeti, haberin aradan geçen süreye rağmen gündemin üst sıralarında yer kalması nedeniyle bugün bir açıklama daha yayınladı.
THK Kayyum Heyeti tarafından yapılan açıklamada,
Bazı basın yayın organlarında çıkan "THK'nın Hesaplarına Bloke" başlıklı haberlerden dolayı açıklama yapma gereği doğmuştur: Bahse konu haberlerde yer alan sorunlar, THK Kayyum Heyetinin Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı nezdinde yaptığı istişarelerle aşılmıştır. THK, bağlıları ve THK Üniversitesi hesaplarına SGK tarafından konulan herhangi bir bloke bulunmamaktadır" denildi.

Türkiye gündemine oturan bloke kararının ardından THK eski Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Bayram Duman bir açık mektup yayınladı. Duman şu ifadelere yer verdi:
Sn. THK Kayyum Heyetine açık mektup
Sizler THK'ya kanun gereği mahkeme tarafından belirli süreliğine ‘mevcudu korumak ve işleyişi sağlamak' adına atandınız. Görevinizin temelini, kamu kurumlarının THK'yı felce uğratacak tasarruflarını engellemek oluşturmalıydı. Çünkü sizler hem kamuda görevlisiniz hem de kayyum olarak THK'da kamu görevi yürütüyorsunuz.
Açıklamanızdan da anlaşıldığı gibi kayyumluk görevinizi aksatmış ve SGK'nın Kurum hesaplarına blokaj koymasına sebebiyet vermişsiniz.
Bu durumda artık bu görevi sürdüremeyeceğiniz aşikardır. Lütfen hiç vakit geçirmeden istifa ediniz ve THK Büyük Genel Kurulunun olağanüstü toplanıp seçim yapmasının önünü açın.
Milletimizin güzide kurumu THK, sizlerin başaramadığı kendi süreçlerindeki problemleri kamu menfaatine çözüp sürdürülebilirliği sağlayacak yönetim kadrolarına sahiptir.
halktv.com.tr
Sağlık Bakanlığı'ndan online koronavirüs testi136 izlenme
Atatürk evi restore edilip açıldı5 izlenme
Cumhur İttifakı'nda büyük kriz! Devlet Bahçeli yüzde 7 açıklaması yapar yapmaz ortalık karıştı!56 izlenme
Tolgahan Demirbaş'ı sorgulayıp serbest bırakan polis müdürü Ayhan Bora Kaplan'dan rüşvet almış24 izlenme
Ölümsüz seçmen! 165 yaşında ilk kez oy kullanacak!116 izlenme
17 Ağustos depreminin 24. yıl dönümü: Türkiye o 45 saniyeyi hiç unutmadı28 izlenme
'Zarrab hırsızsa ben de hırsızım!' Büyük lokma ye, büyük laf etme!766 izlenme
CHP'den AKP'li üst düzey yöneticiler hakkında suç duyurusu! Aralarında Binali Yıldırım da var!196 izlenme
'İmamoğlu'na özgürlük' kampanyasında 10 milyon barajı aşıldı
Skandal görüntü: Alanya’nın en işlek caddesinde kimseye aldırış etmeden cinsel ilişkiye girdiler
İmamoğlu’ndan Göksu’ya ‘Trabzon’ yanıtı: Seviye çok düştü! 1 oy için ne yapacaklarını şaşırdılar
İşte doları 7 liranın altına düşürmek için harcanan para!