Geçtiğimiz yıl 250 bin futbol sahası büyüklüğünde ormanını kaybeden Türkiye’de herkes bu yıl hazırlıkların durumunu, yeterince ve zamanında uçak tedarik edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Savunma Sanayi Başkanlığı ve THK yönetimi SÖZCÜ’nün ısrarlı sorularına rağmen sessiz kalmayı tercih ediyor.
Bu yıl orman yangınlarıyla havadan mücadelede kullanılacak hava aracı tedariki görevi verilen Savunma Sanayi Başkanlığı’nın da Bekir Pakdemirli dönemindeki 3 yıl olduğu gibi THK uçaklarını devre dışı bırakacak bir ihale şartnamesi hazırladığını SÖZCÜ ortaya çıkarmıştı.
28 ve 29 Mart’ta yayınlanan şartnamede 24 ton ve 5 ton üzeri uçakların kiralanacağı duyuruldu. Böylece THK’nın 4 bin 900 litre kapasiteye sahip CL215 uçaklarına bu yıl da ihalelere girme hakkı tanınmadı.
SÖZCÜ’nün haberinin ardından, THK’dan sürpriz bir adımla sosyal medya hesabından “yangınlara hazırlanıyoruz” mesajı geldi. Instagram’daki “THK Teknik” adlı resmi hesapta, CL215 uçaklarının tamir ve bakım işlemi yapılırken kaydedilen videonun altında şu mesaj verildi:
“CL215 uçaklarımızı yangınla mücadeleye hazırlıyoruz.”

Videoda THK Teknik ekipleri CL215 uçağının pervanesini takıyor.
“FİLOYA İHALESİZ DAHİL EDİLECEK” SÖYLENTİSİ HUKUK DEVLETİNDE ANLAŞILMAZ
KAYYUM, “TUSAŞ’LA ANLAŞTIK SEZONA HAZIR OLACAĞIZ” DEMİŞTİ
THK yönetimindeki Kayyum Heyeti Başkanı Abdullah Kaya, geçtiğimiz Kasım ayında şu açıklamayı yapmıştı:
CL215’ten 3’ü büyük bakım ihtiyacı nedeniyle atıl duruma düştü. Kalan 6 uçağımız geçtiğimiz yıl ihaleye hazırlandı ancak şartname nedeniyle ihaleye katılamadı. 6 uçaktan 4’ü için TUSAŞ’la anlaşmaya vardık. İmzalanan sözleşme gereği TUSAŞ 4 uçağın revizyon malzemelerinin tedarikini ücretsiz olarak yapmaya başladı. THK olarak yangın sezonuna yetiştirmek üzere 4 uçağımızı hazırlayacağız. 6 uçaktan geriye kalan 2 yangın söndürme uçağı için 2,5 milyon dolar gibi bir paraya ihtiyacımız var, bunu da karşıladığımız takdirde 6 uçak da yangın söndürme sezonuna hazır hale gelebilecektir.”
Erdoğan 'evine ekmek götüremeyen mi var?' diye sordu cevap sokaktan geldi 'Çocuklarım evde aç, aç!'75 izlenme
CHP'li isimden şoke eden ÇAYKUR iddiası!112 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gençlere 14 Mayıs mesajı: "Hep beraber kutlayacağız"31 izlenme
Dil yarası neden olur?32 izlenme
Et ve süt ürünlerine büyük zam!32 izlenme
İstanbul sandığındaki hata düzeltildi, sonuç bakın ne çıktı?194 izlenme
Tütün üreticileri isyan etti! "Geçen yılın mahsulü hâlâ alınmadı..."16 izlenme
‘Enflasyonla topyekün mücadele’ diye diye fiyatlar katlandı38 izlenme
Yandaş medyada deprem sürüyor: Art arda işten çıkarmalar
TÜİK: "Resmi TÜFE verisini eleştirmek art niyetli bir yaklaşımdır"
Ağaoğlu’nu kurtarma operasyonuna gerekçe: Stratejik öneme sahip!
Sivil Toplum kuruluşları ve vatandaşlardan, Atatürk'e saldırının merkez üssü Tvnet'e çıkarma !