“Kadınlara oy vermem” açıklamasıyla tepki çeken Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı görevinden istifa etti. Açıklama rektörlük tarafından yapıldı.
İSTİFA GEREKÇESİNİ AÇIKLADI
Rektörlüğün açıklamasının ardından bir açıklamada istifa eden Karalı'dan geldi. Karalı Twitter'den yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
”Kamuoyuna saygıyla duyuruyorum; medeni ve siyasi haklarını kullanma ehliyetine sahip bir birey olarak, tamamen düşünce özgürlüğü sınırları içinde sosyal medya üzerinden açıkladığım bir görüşüm üzerinden verilen ölçüsüz tepkiler bağlamından koparılmış, yorumlar ve zorlamalı çıkarımlar şahsımla sınırlı kalmayıp, bağlı bulunduğum kurumumu ve şehrimi yıpratma boyutuna ulaşmıştır. Temsil ettiğim makamın sorumluluğu bu fütursuz saldırılara cevap vermeme mani olduğundan yürütmekte olduğum idari görevlerimden istifa ediyorum.”

NE OLMUŞTU?
Kişisel Twitter hesabından “İLAN EDİYORUM” notuyla bir açıklama yayınlayan Dekan Karalı “Aile hayatına yönelik bazı politikaları YANLIŞ buluyorum. İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak bakan, başkan, başarılı bir iş kadını olmaktan elzemdir, seçimde kadınlara oy vermeyeceğim.” demiş, bu sözler başta kadın siyasetçiler olmak üzere birçok kişinin tepkisini çekmişti. Karalı daha sonra bu tweetini silmişti.
Milyonlarca emekli asgari ücretin altında kaldı33 izlenme
‘Sisi…Azgın azınlık… Pontus… Ordu Valisi’ İstanbul, AKP’nin yalanlarını cezalandırdı!119 izlenme
Vatandaşın borcu 5 asgari ücreti aştı14 izlenme
Emekliler bayram neşesini unuttu! "Bayramın gelmesini istemiyoruz. Biz emekliyiz, inan ölü gibi yaşıyoruz. Torun gelecek onu düşün, kurban kesemiyorsun onu düşün…"41 izlenme
Depremzedeye fatura şoku: 3-4 kat arttı38 izlenme
1237 Afgan ülkesine gönderildi!50 izlenme
Ayhan Bora Kaplan'ın sağ kolu Serdar Sertçelik'e yapılan silahlı saldırı kamerada205 izlenme
45 yaşında emekliliğe veda! EYT sonrası en çok kademeli emeklilik bekleyenler tepkiliydi: AKP'den emeklilik yaşı ve maaşı açıklaması34 izlenme