Konya'nın Bozkır ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 46 yaş Kur’an kursu yılsonu mezuniyet programı, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından eleştirilerin hedefi oldu. Etkinlikte kadın bir görevlinin yüzünün dijital olarak gizlenmesi ve okul öncesi yaştaki çocuklara temsili Kâbe tavafı yaptırılması kamuoyunda tartışma yarattı.
Bozkır İlçe Müftülüğü'nün resmi sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğraflarda, programa katılan erkek yöneticilerin ve çocukların yüzlerinin açık şekilde yer aldığı görüldü. Aynı karelerde bulunan kadın bir görevlinin yüzünün ise dijital yöntemlerle bulanıklaştırıldığı dikkat çekti. Söz konusu uygulama sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından eleştirildi. Kullanıcılar, erkeklerin ve çocukların yüzleri görünür durumdayken kadın görevlinin yüzünün gizlenmesini ayrımcı bir yaklaşım olarak değerlendirdi.
Tartışmaları büyüten bir diğer unsur ise etkinliğin paydaşları arasında Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (BİMDER) de yer alması oldu. BİMDER, daha önce bir öğrenci yurdunda bir çocuğun darbedildiğini gösteren görüntülerin kamuoyuna yansımasının ardından gündeme gelmişti. Çocuk şiddeti iddialarıyla ilgili tartışmalar sürerken, derneğin müftülük tarafından düzenlenen programda yer alması dikkat çekti.
Programda yer alan etkinliklerden biri de sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Paylaşılan görüntülerde, 46 yaş grubundaki çocukların ilahiler eşliğinde hazırlanan temsili Kâbe maketinin etrafında yürüdükleri görüldü.
Sözcü
Adıyamanlıların 'Abdurrahman Tutdere' isyanı: “Yeter. Acımızdan öldük yeter. Çocuklarımız işsiz yeter. Allah’tan korkun yeter”32 izlenme
Eski yöneticiden büyük itiraf: TÜGVA'ya direnen bürokrat yanıyor52 izlenme
İnşaat 4 ay sonra durdu, 2 milyar 800 milyon lira farkla yeniden ihale edildi!50 izlenme
AKP'li ve MHP'lier CHP'li müşahidin kaburgasını kırdı!46 izlenme
Araplar bile faiz artırdı! Türkiye'de ise alınan yanlış kararlarla Türk halkı fakirleştirildi48 izlenme
THY, İsrailli şirket ile anlaşma imzaladı!174 izlenme
Akaryakıt zamları sonrası vatandaşlar bu videoyu çekti48 izlenme
Sinan Ateş'in kitabını dağıtan gençler serbest bırakıldı... Selma Ateş'ten sert tepki48 izlenme
Cumhur İttifakı çağrılara kulak tıkadı: Emeklileri yıkan düzenleme meclisten geçti!
Bu aile çıldırmış olmalı! Narin'in amcasından tuhaf mizansenli paylaşım
'İktidarın müjde açıklamaları günden güne değişiyor, bir bakanın söylediğini diğer Bakan doğrulamıyor'
AKP’nin ‘sokak’ endişesi seçim vaadini iptal ettirdi