Dünyanın en büyük eticaret platformlarından TEMU'dan yapılan alışverişler, gümrük muafiyetinin kaldırılması ve platformun Türkiye'deki ofisine Rekabet Kurulu tarafından yapılan baskının ardından kısıtlanmıştı. Platform bu gelişmelerin ardından Çinli platform, Türkiye'deki satışlarında büyük bir kısıtlamaya giderek yurt dışından alışverişi tamamen durdurmuştu.
Alınan karar sonrasında Türkiye'den TEMU uygulamasına giren kullanıcılar, yalnızca yerli satıcıların listelediği ürünleri görüp alabiliyordu.
30 Euro sınırının ardından yurt dışı satışlarını Türkiye'ye durduran TEMU geri döndü. Platform WhaleCo adlı şirketi kurarak ithalatçı oldu. TEMU'nun attığı bu adımla beraber kullanıcılar gümrük mevzuatındaki süreçlerle uğraşmadan siparişlerini verebilecek. Bu siparişler gümrükten şirket tarafından alınarak kullanıcılara dağıtılacak.

Yeni sistemle beraber gümrük işlemleri bireysel kullanıcılar adına değil doğrudan şirket adına yapılacak. Kullanıcılar alışveriş sırasında vergilerini ödeyerek siparişlerini tamamlayacak.
Yeni düzenlemede kullanıcıların sepet alt limiti belli oldu. Fiyat 580 lira olarak belirlendi. Bu tutardan daha düşük siparişler işleme alınmayacak.
Nafer Çapar tartışmasında yeni soru: Kılıçdaroğlu için toplanan 1,5 milyar liralık bağış nerede?12 izlenme
CHP'li Karabat, Sayıştay raporlarından çarpıcı veriler sundu: "Milyarlarca liralık oyunlar..."42 izlenme
İmamoğlu AKP'nin "varlık barışı" planı "tuzak" diyerek açıkladı20 izlenme
Konya'da doktorun 'teşhircilikle' suçlayıp muayene etmediği genç kız kıyafetini paylaştı43 izlenme
Esnaf örgütleri: Kimse bu şartlarda ayakta kalamaz!51 izlenme
Merkez Bankası açıkladı: Savaş öncesi Türkiye'den gizemli kaçış24 izlenme
Diyarbakır'dan Ankara'ya çalışmaya gelen inşaat işçisi: "Ben Doğu'dan buraya çalışmaya geldim. Maalesef biz bayram yapamıyoruz"34 izlenme
Tuzla Piyade Okulu'ndaki teğmen: "Bildirmemize rağmen işlem yapılmadı"48 izlenme
Şafak vaktinde -7 derecede bir kilo kıyma için sabır kuyruğu! "Bu kuyruğu yaptıran utansın"
Şanlıurfa’da utandıran ekmek kuyruğu
Tanık ifadelerinde yer alan iddia: "Mehmet Akif Ersoy alem yaparken Soylu'yu görüntülü arardı"
CHP heyeti pazara indi: "20-30-50 liralık hamsi alanlar var"