İçişleri Bakanlığı, koronavirüse karşı uygulanan tam kapanmanın ardından kademeli normalleşmeye ilişkin tedbir kararlarını açıkladı. Bu kapsamda, tam kapanma sürecinde uygulanan alkollü içki satışı yasağının hafta sonları devam edeceği görüldü.
Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal'ın haberine göre Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, uygulamaya tepki gösterdi. Dündar, "Bu genelge beklentilerimizi karşılamadı. Sadece küçük esnafa yönelik bir kısıtlama olduğunu görüyoruz. Maç kutlamaları ya da Gazze’de olanlar bahane edilerek on binler sokaklara dökülebiliyor ama küçük esnafı ikiüç kişiyi bahane gösterip kendi ideolojik emellerine alet ediyorlar" dedi.
"Salgın süresince alkolle uğraştıkları kadar hastalıkla uğraşmadılar" diyerek tepkisini gösteren Dündar, şunları söyledi:
Alkolün pandemiyle kanıtlanan bilimsel bir bağlantısı yok. İnsanların evinde ne tüketeceğine devlet karışamamalı. Şu an yasal olarak da bir yasak getiremiyorlar. Genelgenin altında imzalar olması gerekiyor ama bunlar yok. Sadece sözlü bir sindirme var, biz de buna karşı direniyoruz.
Yasaklara karşın açık olacaklarının altını çizen Dündar, "Biz, sözlü yasakları tanımıyoruz. Açık kalacağız, kalmaya da devam edeceğiz. Meslektaşlarımıza, ‘Satışlarınızı yapmaya devam edin’ diyoruz" ifadesini kullandı.
Kendi beklentilerini de anlatan Dündar, "Devlet kapatmaya gidiyor ama insanlara bir yol göstermiyor. İki yıldır vergilerle ilgili bir katkı sunmuyor. Tamam kapanalım ama ne yiyeceğiz?" diye sordu. Ortalama 5 bine yakın esnafın kepenk kapattığına da dikkat çeken Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü:
Böyle devam ederse 56 bin esnaf daha kepenk kapatacak. Küçük esnafın günlük ödemeleri var. Bunların hiçbirine karşı tedbir almıyorsunuz. Dükkanlar, işyerleri kapanıyor ama insanlar gece yarılarına kadar sokaklarda. İnsanları evde tutamıyorsunuz ama esnafa dükkanını kapattırıyorsunuz. AVM’leri, cuma namazlarını açık tutuyorsunuz ama çareyi küçük esnafı kapatmakta buluyorsunuz.
https://halktv.com.tr/turkiye/tekellertepkilialkolleugrastiklarikadarhastaliklaugrasmadilar458316h
İstanbul ve Ankara bir şarbon alarmı daha!651 izlenme
Öğrenciler burs ve kredi zammını protesto etti: 7 kişi gözaltına alındı6 izlenme
İhraç edilen imamlar: "İnanç özgürlüğü yok mu bu ülkede?"127 izlenme
Yok artık! Biber pazarda 80 lira!61 izlenme
Seçil Erzan'ın futbolda dolandırıcılık vurgunu: Milyon dolarları el yazısı notlarla teslim etmişler24 izlenme
Venezuela’nın başkenti Caracas'ın güneyinde gece boyunca art arda patlama sesleri duyuldu8 izlenme
Vatandaş kıyafette bile ikinci ele yöneldi!34 izlenme
Atatürk Anıtı gece yarısı söküldü, kent ayağa kalktı!8 izlenme
Volkan Konak’ın yıllar önceki sözleri: "Ölüm bile güzel olmalı. Mesela şu lodosta soba zehirlenmesinden ölenlere çok üzülüyorum. Bayramda ölenlere çok üzülüyorum"
Üsküdar'da skandal seçmen 'yüklemesi'
Esila Ayık hastaneye kaldırıldı!
Muharrem İnce'ye şok üstüne şok: Üç ilçe başkanı ve yaklaşık 150 kişi istifa etti