Seçim öncesinde kaldırılacağı sözü verilen, ancak lafta kalan mülakatlar gündemdeki yerini korurken TCDD’nin görevde yükselme ve unvan değişikliği sözlü sınavında skandala imza attığı ortaya çıktı... Adaylara kurumla hiçbir ilgisinin bulunmadığı “Penisilin kaç yılında bulunmuştur?”, “Müslüman olduktan sonra ‘Malik Abdülaziz’ adını alan ünlü boksör kimdir”, “Yapay zekanın Türkiye’deki yol haritasını çizen belge nedir?”, “Toricelli yasası nedir?” “Celcius’a göre en düşük sıcaklık nedir?” gibi sorular yöneltildi.

Karasu
Bölge Kontrolörü, EKAY Kontrolörü, Gar Müdürü, İstasyon Şefi, Koruma Güvenlik Şefi, Mühendis, Programcı, Trafik Kontrolörü gibi unvanlarında açılan sınavda, TCDD yönetimine yakınlığı bulunan ve iktidara yakın sendikalara üye olan personelin yüksek puanlar aldıkları, diğer adayların ise başarısız olduğu açıklandı. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “Bu soruların cevaplarını, acaba soruyu soranlar biliyor mu?” diyerek mülakattaki sorulara tepki gösterdi.

Ünlü boksör Mike Tyson’un Müslüman olduktan sonraki adının ne olduğu, enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde devrim yaratan Penisilin’in keşfini gerçekleştiren kişinin kim olduğu soruları şaşkınlık yarattı.
‘AYRIMCILIK YAPILMADI’
Karasu, konuyu TBMM gündemine getirdi, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan yanıt istedi. Mülakat sınavına ilişkin Bakan Uraloğlu’ndan ilginç bir savunma geldi.

Uraloğlu
Bakan, meslekle hiç ilgisi olmayan sözlü soruların personelin “fanustan” çektiğini ve bu soruların mevzuata uygun olarak hazırlandığını açıkladı. Uraloğlu “Ayrıca sözlü sınavlarda, her hangi bir personele sendikasından dolayı olumlu ya da olumsuz ayrımcılık uygulanmamıştır” dedi. CHP’li Karasu, soru önergesinde sözlü sınav sorularının mevzuata uygunluğunu değil, yapılan işle olan ilgisini sorguladığına dikkat çekerek, “Hiç kimseye minnet ettirmeyecek, liyakatli atamalar ve görevlendirmeler için mülakat sistemi bir an önce kaldırılmalıdır” açıklaması yaptı.
Sözcü
Vatandaşın hali perişan ! Sokağa çıkma yasağına rağmen çöpte yiyecek aradı...134 izlenme
Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 planı! ‘Helal muayene’ başlıyor!50 izlenme
CHP'li Edirne Belediyesi’den corona önlemi! Suya yüzde 50 indirim!111 izlenme
AKP'nin dostu Katar, ABD'yi tercih etti! ABD’den Katar’a 3 milyar dolarlık helikopter satışı!115 izlenme
Demirören Grubu Vakıfbank'a olan borcunu da aksatıyor!45 izlenme
KPSS'de Türkiye 25'incisi olan genç mülakatlarda elendi!57 izlenme
Adıyamanlı depremzede 'Yüzde 70 oy verdik. En büyük kötülüğü AKP yaptı'46 izlenme
Sonunda bu da oldu! Türkiye faizde dünya dördüncüsü!165 izlenme
Bal tutan parmağını yalamaya devam ediyor! Kolin İnşaat'a bakın yine kaç milyonluk ihale verdiler!
Eğitim işte bu noktada ! Andımız yerine salavat getirerek toplandılar !
FETÖ'cü tespitinde görevli yüzbaşı da FETÖ'cü çıktı!
Aziz İhsan Aktaş davasında 14. gün: İtirafçılar arasında laf dalaşı