Lüks makam araçları ve beş yıldızlı otel toplantıları başta olmak üzere, lüks ve şatafatın damga vurduğu uygulamaları ile tartışılan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurtdışı programları tartışmaları alevlendirdi. Eylül 2017 itibarıyla Ali Erbaş’ın başkanlığını yaptığı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurtdışı programları kapsamında kalabalık heyetler yedi kıtaya ayak bastı. Yurtdışı seyahatlerinin büyük bölümünün Avrupa ülkeleri olması dikkati çekti.
Toplam 42 ülkeye gittiği öğrenilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yurtdışı seyahatlerinin sayısı da 100’ü aştı. Erbaş, tüm tartışmalara karşın 6 Kasım’da, yurtdışı seyahatlerine bir yenisini daha ekledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı heyeti, “Küresel Dini Liderler Zirvesi” için 5 Ekim’de Azerbaycan'a gitti. Diyanet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Azerbaycan’a giden Diyanet İşleri Başkanlığı heyeti dokuz kişiden oluştu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve eşi Seher Erbaş dışında heyette, Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, Daire Başkanı Salih Gör’ün yanı sıra Başkanlık Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcısı, koruma, fotoğrafçı ve kameramanın da yer aldığı bildirildi.
Diyanet’in, yalnızca yeme, içme ve konaklama masrafı 516,4 milyon TL’yi bulan yurtdışı seyahatlerine yeni kılıf bulundu. Cumhurbaşkanlığı, “Yurt dışında yaşayan Türklerin yaşadıkları ülke ile aralarındaki siyasi, ekonomik, sosyal ve bilimsel ilişkilere olumlu katkı yapması” amacıyla yurt dışına belirli sürelerle din görevlisi gönderilmesi kararlaştırıldı.
Başkanlığın VIP geziler ile İskandinavya seyahatlerinin yeme, içme ve konaklama maliyeti de hesaplandı. Ocak 2023Haziran 2024 dönemini kapsayan bir buçuk yılda Diyanet yetkililerince gerçekleştirilen yurtiçi ve yurtdışı seyahatler için personele 516 milyon 489 bin TL yolluk ödediği belirlendi.
BirGün
İliç'teki facia göz göre göre geldi: 2022'de de siyanür borusu patladı45 izlenme
Bursa’da bir mağaza açılışına gelen vatandaşlar, 20 liraya paspas, 50 liraya tencere almak için saatlerce sıra beklediler30 izlenme
Gıda sahtekarlarının yaptıkları halka pes dedirtti! Çikolata diye yedirdikleri maddeye bakın26 izlenme
Fetullah Gülen'e 'sana ihtiyacımız var' çağrısı yapan isme üst düzey görev!44 izlenme
Bodrum'da doğal sit alanına otel yapılacaktı halk durdurdu28 izlenme
Fırat Kalkanı’ndan acı haber: Bir şehit, 3 yaralı61 izlenme
İmamoğlu tartışmalara son noktayı koydu: Giyim kuşamla olmaz!197 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan diploma hamlesi: YÖK Raporu'na suç duyurusunda bulunacak18 izlenme
Emeklilerden maaş zammı isyanı: "Cumhurbaşkanı, kendine yüzde 55 zam yapıyor. Poşete yüzde 100 emekliye yüzde 15. Emekliye öl diyorlar"
İran ile olan sınır kapıları kapatıldı, uçuşlar durduruldu
Özgür Özel ifşa etmişti: Murat Kapki Türkiye'nin konuştuğu Mücahit Birinci iddiasında ifade verdi
Çocuklarımız üzerine kirli oyunlar oynanıyor