AKP'li belediyeler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 13 Mayıs'ta ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'ni hiçe sayıyor.
8 Ağustos’ta festival organizasyonu için birinci sınıf otel, restoran ve tekne gezilerinin de olduğu yaklaşık 11 milyonluk hizmet alımı ihalesi yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Ankara’da görev yapan görev yapan büyükelçi eşleri için uluslararası toplantı organizasyonu hizmet alımı ihalesi yaptı.
2 Eylül’de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan ve maliyeti yaklaşık 5 milyon 395 bin TL olan hizmet alımı ihalesine 4 firmanın teklif verdiği öğrenildi.
İhalenin sonucu açıklanmazken ihalenin teknik şartnamesinde misafirlerin konaklayacakları otellerin en az 4 yıldızlı olacağı belirtiliyor. Şartnamenin gezi bölümünde 3 adet 45+1 kişilik otobüs, 3 adet binek araç ve 2 adet VIP minibüs olacağı ifade ediliyor.
İhalenin teknik şartnamesinden bazı maddeleri şöyle;
* Konaklama oteli 4 geceleme en az 4 yıldızlı otelde tek kişilik odalarda odakahvaltı şeklinde olacaktır.
* Sabah kahvaltısı otelde verilecek olup, açık büfe olacak çeşitli ve kaliteli olarak servis edilecektir.
* Konaklama 50 kişi x 4 geceleme= 200 geceleme olacaktır.
* Kardeş şehirler sergisi için 200 kişilik kokteyl organizasyonu idarenin belirleneceği yerde düzenlenecektir.
AKP’li belediyenin beş milyonluk ihalesine ilişkin açıklama yapan CHP eski meclis üyesi Uğur Kalkan "Sayın Mehmet Şimşek tasarruf tedbirlerini uygulamak istiyorsa buna önce AKP’li belediyelerden, özellikle de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden başlamalı. Bu artık buradaki yöneticilerin 'belediyelerin parasını nasıl harcayabiliriz'e kafa yorduklarını düşünüyorum. Gerçekten vatandaşı düşünüyor olsalar bu ihalelere ve bu şatafata bu kadar düşkün olmazlar" dedi.
Kalkan "Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili vatandaşlara çay davetinde bulunuyordu. Vatandaşa çay davetinde bulunuyorlar ama dışarıdan gelecek büyükelçi eşleri, kardeş şehir temsilcileri ve uluslararası ağların temsilcileri için 5 milyon 395 bin lira yaklaşık maliyetli lüks ihale gerçekleştiriyorlar. O kadar ince düşünceliler ki konaklama yapılacak odaları pandemi kurallarına uygun steril edilmiş ve uluslararası temizlik ve hijyen standartlarına uygun istiyorlar. Milyonlarca vatandaşımızın açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşadığı ortamda yaptığınız bu ihaleler ve şatafat doğru değildir" ifadelerin kullandı.

Sözcü
Bakan Koca açıkladı: 23.867 yeni vaka tespit edildi, 28.543 kişi sağlığına kavuşurken, 229 kişi hayatını kaybetti!64 izlenme
İstanbul’da Çinli çiftin sevk edildiği bir hastanede daha virüs alarmı!152 izlenme
Petrol fiyatları yeniden 100 dolara dayandı: İran 2 günde 5 ülkeyi böyle vurdu12 izlenme
Selin ortaya çıkarttıkları: İnce bir asfalt, sıfır altyapı!104 izlenme
Sedat Peker'den 'Pazar' paylaşımı: Rezil olacaksınız...78 izlenme
AKP'li belediyenin MasterChef programına ödediği para ortalığı karıştırdı!75 izlenme
Mahfi Eğilmez buharlaşan 16 Milyar doların nereye gittiğini açıkladı35 izlenme
Ekonomist Atilla Yeşilada, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle geçen 4 yılı değerlendirdi: ‘Başımıza meteor düşseydi daha kötüsü olmazdı’44 izlenme
CHP’li Murat Bakan sordu! “Tahliye edilen Hizbullahçılar nerede?”
Herkesin kullandığı o yol da ücretli olacak iddiası: İktidar adım başı para alacak
Buket Aydın bir seçim öncesi yine devrede! “AK Parti seçmeni üzerinde baskı var”
Uluslararası şirket Türkiye’den resmen çekildi! Bin 800 çalışanı vardı