Son günlerde gündemde tartışma konusu olan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Sigara Haramdır” açıklamasına Iraklı alimden ayet destekli destek geldi.
Bazı programlar için Diyarbakır’a gelen Dünya Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhyeddin Ali Karadaği sigaranın haramlığı konusunda önemli bilgiler verdi.
Karadaği, katıldığı bir konferans sonrası, son günlerde gündemde olan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın sigarayla ilgili açıklamasına ilişkin; “Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı sigaranın haram olduğuna dair bir görüş belirtmişlerdir. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?” şeklindeki bir soruya cevap verdi.
Karadaği, “Başkan güzel bir cevap vermiştir. Benimde görüşüm sigaranın haram olduğu yönündedir. dedi.
Araf Suresi 157. Ayeti delil gösteren Karadaği, “Delili ise Kur'anı Kerim'deki "O Peygamber onlara uygun olanı emreder ve fenalıktan men eder, temiz şeyleri helal, murdar şeyleri haram kılar." ayetidir.” dedi.
İmamı Şafi’den bir örnek veren Karadaği, sigaranın tıbben zararlı olduğunu işaret ederek haram olduğunu vurguladı.
Karadaği son olarak, “Sigara tayyibattan olmadığı habaisten olduğu için haramdır. Yusuf alKardavi hocamız gibi büyük hocalarımız da, biz de uzun zamandan beri haram olduğunu söylüyoruz.” şeklinde konuştu.
https://www.siyasetcafe.com/tartismayaratacakfetvasigaraharamdirdiyeayetuydurdu48260h.htm
Bunu söyleyen bir profesör! "Kadınlara oy vermeyeceğim"109 izlenme
Anıtkabir’de tüyleri diken diken eden görüntüler !211 izlenme
4 milyon Türk artık Amerikalı şirkete borçlu! Rekabet Kurumu 6 Şubat'ta onayladı17 izlenme
Erdoğan'ın yeni 'çözüm süreci'ndeki planı ortaya çıktı!17 izlenme
Kaftancıoğlu: "Birileri çok korkuyor"27 izlenme
Can Atalay, Anayasa Mahkemesi'nin “hak ihlali” kararına rağmen tahliye edilmedi21 izlenme
Yine sözde hoca yine kadınlar: "Kadınların 90 km'den uzun yola yalnız gitmesi caiz değildir"28 izlenme
İBB tek tek açıkladı: '2.1 milyarlık ihale jesti' böyle yalanlandı16 izlenme