Kamuda kullanılan araçlardan tasarruf edilmesinin konuşulduğu şu günlerde, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelen bir haber dikkat çekti. ‘Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları' tarafından bakanlığa ait zırhlı Mercedes'in bakımı için ihaleye çıkıldı. Rutin bakımlarının yapılması için hazırlanan ihale 15 Ağustos'ta Ankara'da gerçekleşti.
Tek şirketin katıldığı ihalenin devlete toplam maliyeti 185 bin 973 lira oldu. Bakan yardımcısına tahsis edilecek olan zırhlı Mercedes'in; fren balatası değişimi, yağ değişimi gibi basit bakımların yer aldığı listenin ilk maliyeti ise 169 bin lira oldu. Aradaki kur farkı ve işçilik maliyetleri de eklendiğinde rakamın 185 bin liranın üzerine çıktığı gözlendi.
28 Ağustos’ta ihaleye katılan şirket ile sözleşme imzalandı. Aracın teslim süresi ise otuz gün olarak belirlendi.
Geçtiğimiz ay Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından kamu kuruluşlarına gönderilen yazı ile buralardaki araç envanteri istendi. Tüm kamu kurumları, bakanlıklar, kamuya bağlı ilgili kuruluşlar, KİT’ler ve belediyelerden acil olarak sahip oldukları ve kiraladıkları araçların detaylarının paylaşılması talep edildi. Araçların hem sınıflarında hem de sayılarında ciddi bir tasarrufa gidileceği bilgisi paylaşıldı. Tasarruf tedbirleri kapsamında gereksiz olan kamu araçları elden çıkarılacağı ve yeni araç alınmayacağı duyuruldu.
110 BİN ARAÇ VAR
2018 yılı bütçe gerekçesine göre belediyeler dışında kamuda 110 bin 131 adet taşıt bulunuyor. Bunlardan 98 bin 852’si genel idare, 7 bin 77’si özel bütçeli, 4 bin 115’i yükseköğretim kurumları 87’si de düzenleyici ve denetleyici kuruluşlara ait.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bakanyardimcisininmakamaracininrutinbakimfaturasi185bintl2623759/
Et almak hayal oldu!37 izlenme
Emekli maaşları ne zaman ödenecek? İşte ödemelerin yapılacağı tarih39 izlenme
Türkiye 2020'ye kişi başına 32 bin lira borçla girdi!835 izlenme
Rojin'in ailesi Akın Gürlek ile görüştü: Rojin Kabaiş'in telefonu Çin'e gönderilecek11 izlenme
TBMM'nin makam araçlarına her ay ödenecek servet dudak uçuklattı!97 izlenme
AKP'liler Bakana özendi Yunanistan'a tatile gitti: "Kanun teklifimi basından öğreniyorum"18 izlenme
4 yıl önce kurban alınıyordu: Şimdi pirzola fiyatı oldu!28 izlenme
Gürcistan'da düşen uçaktan kahreden haber! 20 personel vardı19 izlenme
Skandal "İGDAŞ personeli Yıldırım'a oy istiyor" iddiası: İGDAŞ ziyaretleri doğruladı, 'periyodik empati ziyareti' dedi!
Sadece 6 kere uçtu, maliyeti 13 milyon dolar oldu!
Sağlık Bakanı açıkladı: 20.428 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.013.122'ye, can kaybı 30.061’e yükseldi!
Depremzede yurttaş 10 bin liralık yardıma başvurdu, hayatının şokunu yaşadı