İş makineleri 6 günde çıkan ruhsat sonrası Aziz Hüdayi Vakfı’na 49 yıllığına bedelsiz verilen arazide çalışmaya başladı.
Üsküdar Belediyesi tarafından Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı bitişiğindeki arazinin yurt yapılmak üzere AKP’ye yakın vakıflardan Aziz Hüdayi Vakfı’na 49 yıllığına bedelsiz verilmesinin ardından dün alanda beton mikserleri çalışmaya başladı. Bölge sakinlerinin tepki gösterdiği inşaata ilçe belediyesinin jet hızıyla ruhsat verdiği ortaya çıktı.
Türkiye İş Bankası AŞ Mensupları Emekli Sandığı Vakfı (TİBAŞ) tarafından park ve bitişiğindeki arazi “belediye hizmet birimi” ve park olarak kamu yararına bedelsiz terk edildi. Arazinin Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na 29 yıllığına verildiği ortaya çıktı. Vakfın araziye yurt yapmasının da önü açıldı. Bölge sakinleri açtığı davayı kazandı. İBB inşaatı mühürledi ancak daha sonra İBB parka ilişkin yeni bir imar plan hazırladı.
Yeni imar planlarına parkın sosyal ve kültürel tesise dönüşmesinin önünü açan plan notları ekledi. Bölge sakinlerinin yeni imar planlarına itirazı geçen aralık ayında İBB Meclisi’nde oyçokluğuyla reddedildi.
Bu sürecin ardından Üsküdar Belediye Meclisi’nin ocak ayı oturumlarında arazinin Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na “Eğitim Hizmetleri ve Öğrenci Yurdu” faaliyetinde bulunmak üzere 49 yıllığına bedelsiz verilmesine oyçokluğuyla karar verildi. Böylece süre 20 yıl uzadı.
Yeniden dava
Bölge sakinleri Üsküdar Belediyesi’ne dilekçe vererek araziye ilişkin yeni bir imar planı olup olmadığını sordu. Üsküdar Belediyesi Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden bölge sakinlerine 4 Ocak’ta yollanan yanıt yazısında mahkeme kararının ardından araziye ilişkin herhangi bir proje onayı yapılmadığı belirtildi.
Ancak bu yazıdan sadece 6 gün sonra inşaata yeni ruhsat alındığı ortaya çıktı. Bölge sakinlerinin tüm itirazlarına karşın arazide çalışmalar dün yeniden başladı. Bölge sakinlerinin son kararlara açtığı dava ise sürüyor.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/cevre/1207006/Tarikata_teslim_edilen_parkta_jet_hiziyla_insaat.html
23 Nisan’da yeni yasaklar geliyor297 izlenme
Hamas’ın infaz tehdidine İsrail’den yanıt26 izlenme
Mansur Yavaş’tan HPV aşısı vaadi: "Bir ilke imza atacağız"29 izlenme
Akit Tv'den Cumhuriyet'e tehdit 'Sizin gibileri katletmek mübahtır !'2305 izlenme
'Ekonomi bozuk' diye maaşları asgari ücrete çektiler!153 izlenme
Genco Erkal'dan sahne ambargosuna tepki: Sudan gerekçelerle kimi kandırdığınızı sanıyorsunuz?68 izlenme
İmamoğlu Beylikdüzü davasından beraat etti6 izlenme
Bir aylık asgari ücret, zenginin bir akşamlık iftar sofrasını karşılamaya yetmiyor! İşte zenginin iftar sofrasının fiyatları...41 izlenme