Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, kaldığı cemaat evindeki baskılar nedeniyle intihar etmesi, Türkiye'nin bir numaralı gündemi olmaya devam ediyor.
Tarikat ve cemaatlerin kapatılması talebi yurttaşlar tarafından dile getirilirken; Hatay'da 'Tarikatlar ve cemaatler kapatılsın' bildirisi dağıtan TKP'liler gözaltına alındı.
ÖNCE BASKI, SONRA GÖZALTI
soL'da yer alan bilgilere göre, Hatay'ın İskenderun ilçesindeyse tarikatlara karşı bildiri dağıtan TKP üyelerini polis engellemeye çalıştı.
Polis, bildiri dağıtan TKP'lileri gözaltına alırken konuyla ilgili TKP İskenderun İlçe Örgütü bir açıklama yaptı.
Açıklama şöyle:
Geçtiğimiz gün Türkiye Enes Kara'nın intihar videosuyla sarsılmıştı. Aslında Enes, Türkiye'ye bir gerçeği canı pahasına hatırlattı. O gerçek, gençlerimizin tarikatlar ve geleceksizlik arasına sıkışmış çaresizliğiydi. TKP olayın duyulduğu ilk andan itibaren tepkisini ortaya koymuş ve yıllardır dile getirdiği bir haklı talebi yüksek sesle tekrar dillendirmişti: "Tarikatlar ve cemaatler kapatılsın!"
TKP ayrıca bugün Türkiye'nin birçok noktasında alanlarda bu talebi bildirilerle halka ulaştırdı. İskenderun'da da TKP'liler bu doğrultuda bugün saat 16.00 sularında sokağa çıkmış ancak emniyetin engellemesiyle karşılaşmışlardır. Bildiriyi dağıtmaya kararlı olan TKP'liler bu defa polislerce gözaltına alınıp İskenderun Emniyet Müdürlüğüne götürülmüşlerdir ve halen haksız hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulmaktadırlar.
Cemaatlere ve tarikatlara toz kondurmayan, her fırsatta onların suçlarını gözlerden kaçırmaya çalışan gerici iktidar ve onun kolluk kuvvetleri, cemaatlerin ve tarikatların sorgulanmasını önleyebilmek için bir kez daha yaşamı ve gençliği savunanları susturma yoluna başvurmaktadır.
Türkiye Komünist Partisi İskenderun Örgütü olarak hatırlatıyor ve biz de bir kez daha haykırıyoruz: Engelleme girişimleriniz işe yaramayacak! Gençlik yaşayacak, gerici iktidarınızla, arkanızdaki sermaye sınıfıyla siz gideceksiniz! Tarikatlar ve cemaatler kapatılacak, yaydıkları öldürücü karanlığın hesabı sorulacak! Daha fazla suç işlemeyin ve yoldaşımız, dostlarımızı derhal serbest bırakın.
KRT
Diyanet külliyesi milyonları yuttu, AKP’li vekil şükrederek bittiğini duyurdu!33 izlenme
Mobil iletişimde tarifelere zam kararı!98 izlenme
'Sizlere Allah için söylüyorum, yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün' diyen Erdoğan'ın dolar serveti!122 izlenme
AKP'li Resul Tosun Atatürk'ü hedef aldı: Müslüman ismini bile değiştiren deist bir şahıs...461 izlenme
Fatih Altaylı: "Türkiye işgal ediliyor. Bu göç değildir. Bunlar göçmen değildir"39 izlenme
Genel başkanların ardından Ankara il başkanları bir araya geliyor42 izlenme
Kahramanmaraş’ta enkaz altındaki yakınının cenazesini kendi çabalarıyla çıkaran vatandaşın isyanı! "Kapıma gelip benden oy isteyeceksiniz. Allah sizden hesap sorar"51 izlenme
Seçil Erzan sadece futbolcuları değil, Nuray Ablasını da dolandırmış60 izlenme