TARİHİ ESERLER VE SİT ALANI YOK
Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, Kanal İstanbul projesiyle ilgili tartışmalı ÇED raporunda tarihi eser ve SİT alanlarına ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı koruma kurullarının uyarı yazılarının gizlendiği öğrenildi. İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 11 Aralık 2019 tarihinde hazırladığı ve ÇED raporunda yer almayan yazıda, Avcılar ve Küçükçekmece ilçeleri ile Küçükçekmece Gölü çevresinde yer alan tarihi eser ve SİT alanları sıralandı, bu alanlarla ilgili yapılacak çalışmaların risk arz ettiği ifade edildi. Raporda, Avcılar ve Küçükçekmece ilçelerinde yapılacak her türlü inşaat öncesinde kurulun görüşünün alınması gerektiği, aksi halde tarihi eserlerin yok olabileceği ve geri dönüşü olmayan zararların doğabileceği vurgulandı.
‘ÇED RAPORU İPTAL EDİLMELİ’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, nihai ÇED raporu incelendiğinde İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Kanal İstanbul’la ilgili görüşlerine yer verilmediğinin görüldüğünü bildirerek, “ÇED sürecinde bu hususların değerlendirilmemesi, dahası ÇED raporunda projeyle ilgili olumsuz görüş içeren kurum yazışmalarının saklanması, ‘ÇED olumlu’ kararını hukuken sakatlamaktadır. Bu kapsamda ÇED olumlu raporunun derhal iptal edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.
https://www.haber3.com/guncel/tarihieserlervesitalanlarikanalistanbulraporundanedenyokhaberi5150540
Asgari ücret aynı, fiyatlar farklı: Geçen aya göre 16 ürün kasada kaldı!43 izlenme
Doktor Ekrem Karakaya'nın katilinin şok paylaşımı ortaya çıktı! 'Baş kesen celladım' Kim bu adama silah ruhsatı verdi?75 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘özenti’ cevabı220 izlenme
Tutanaktaki maaş, bordroda yokmuş! Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gül hakkındaki maaş iddiaları tartışma yarattı72 izlenme
Rus şirket açıkladı: "Doğalgaz fiyatları daha da artabilir"17 izlenme
TRT 19 yılda 410 milyarı kime harcadı27 izlenme
Bolton'un olay yaratan kitabındaki Erdoğan ayrıntısı Saray'ı rahatsız etti!80 izlenme
Reuters anketleri değerlendirdi: "Erdoğan’a destek azalıyor"58 izlenme