Geçen hafta bir sigara grubuna 2 TL zam geldiğini duyuran Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yeni sigara zammını da sosyal medya hesabından duyurmuştu.
Erdal Sağlam, bugünkü yazısında, dün sigaraya gelen 2 liralık zammı değerlendirdi. Sağlam, "Sigaradan alınan nispi yani fiyattan alınan vergi yüksekken, sabit vergi daha düşük tutulmuş. Belki fiyat istikrarı olan dönemlerde bu sistem o kadar olumsuz etki yapmıyor ama kur ve enflasyon artışlarının hızlandığı dönemlerde fiyatların katlanmasına neden oluyor. Halbuki sabit vergi artırılıp nispi oran azaltılsa zam ihtiyacı daha az olacak. Enflasyon oranı daha düşük oranda artacak" diyerek, vergilendirmenin yanlış yapıldığını söyledi.
"YENİ YILDA DA ZAM KAÇINILMAZ"
"2 TL’lik zammın üretici şirketlere katkısı sadece 40 kuruş olacak" diyen Sağlam, "Son dönemdeki ithal girdi maliyetlerindeki artış, ücret zamlarındaki artış bu rakamın çok üzerinde. O nedenle de sigara üreticilerinin maliyet artışları için yeni yılda da zam yapması kaçınılmaz" dedi.
"YA BİLMİYORLAR YA DA"
Sigarada yapılan vergilendirmenin yanlış oranlara yapıldığını vurgulayan Sağlam, "Mevcut ekonomi yönetimi ya gerçekten işi hiç bilmediği için bu hataları yapıyor ya da enflasyonun bilinçli olarak daha fazla artmasını istiyor. Yapılanların başka bir izahı bulunmuyor" ifadelerini kullandı.
Sağlam yazısını, "Özetle; ekonomideki kötü yönetim örnekleri gün geçtikçe büyüyor, faturayı daha da ağırlaştırıyor" şeklinde tamamladı.
Erdal Sağlam'ın bugünkü yazısına ulaşmak için tıklayın
https://www.krttv.com.tr/gundem/tarihverdisigarayabirzamdahah103083.html
Prag'da Atatürk heykelinin dikilmesi engellendi58 izlenme
İktidara yakın Yeni Şafak gazetesinden Erdoğan'ı zora sokacak video!64 izlenme
Polisten NATO Zirvesi protestolarına sert müdahale29 izlenme
MHP’li başkan yönetimi AKP’den devralmıştı… Vatandaş böyle isyan etti: İlçeyi satsak o kadar etmez168 izlenme
İstiklal Caddesi’nde corona virüsü kuralları unutuldu!85 izlenme
Anket: Kararsız seçmen 'zorunda' olsa hangi partiye oy verir? AKP ve CHP detayı!52 izlenme
Dürüst gurbetçi Türkiye'nin gerçeklerini anlattı! Yalancı gurbetçileri utandıracak sözler45 izlenme
Yandaş medyanın duyurduğu zam hayal oldu: Bayram ikramiyesine zammın Z'si yok40 izlenme
Sedat Peker, Twitter'dan o isimleri takip etmeye başladı!
Diyanet ‘bağımız yok’ demişti, Ali Erbaş Atatürk’e lanet okuyan isimle bir araya geldi!
Azerbaycan: "Ermenistan Gence’yi vurdu, ölü ve yaralılar var"
Katip milyonları zimmetine geçirip bahse yatırmış: İfadesinde "Paraya ihtiyacım yoktu" dedi