Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Tiyatro bölümünde yıllardır ders veren 12 hocanın görevine, herhangi bir akademik gerekçe gösterilmeden son verildiği iddia edildi. Hocaların ilişiğinin kesilme nedeninin Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın ilgili kadroyu kendisine muhalif olduğu gerekçesiyle rektöre şikâyet olduğu iddia edildi.
Akademisyen ve oyuncu Murat Atak tarafından sosyal medya paylaşımıyla duyurulan karar kamuoyunun da tepkisini çekti.
BirGün'den Tuğçe Çelik'in haberine göre; emekli öğretim üyeleri arasında fonetik hocası İclâl Ergenç, tiyatro tarihi ve yazarlık hocası Gülşen Karakadıoğlu, kostüm tasarımcısı ve sahne tasarımı ve tiyatro tarihi hocası Sevgi Türkay’ın da bulunduğu isimlerin yanı sıra, halen görev yapan bazı hocaların ders vermesi de engellendiği iddia edildi.
Devlet Tiyatroları sanatçılarından Ferahnur Barut, Tuncer Yücel, Levent Şenbay, Tolga Tecer, Adnan Erbaş, Oktay Dal, Pınar Gün Topçu ile dramaturg Eren Aysan gibi pek çok sanatçı hocanın bu yıl konservatuvarda ders veremeyeceği söylendi.
Akademisyen ve oyuncu Murat Atak konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
"Rektörlükten talimat gelerek bunca hocanın okulla ilişiğinin kesilmesi Türk sanatına vurulan en büyük darbelerden biri. Son dönemde sanata karşı yapılan engellemeler, sansürler, gözaltına almalar akademiye de yansımaya başladı. Yavaş yavaş klasik sanatlara da sıra gelmeye başladı popüler sanatlardan sonra.
Bu siyasi bir yaklaşım. Kendisine Devlet Tiyatrosu camiası içinde karşı duranların bir şekilde ayağının kaydırılma projesi olduğunu düşünüyorum. Bu operasyon Devlet Tiyatroları Genel Müdürü tarafından kotarıldı.
Daha önce başka okullarda da bu tür şeyler yaşandı ama hocaların tamamına karşı yapılan bir eylem asla olmadı. Ankara Devlet Konservatuvarı böyle bir ortamda eğitime başladı ve ne yazık ki ustasız çıraklar yetişecek. Tüm hocalarımız ve meslektaşlarımızla birlikte Türk Tiyatrosu'nun geleceği adına kaygı duyuyoruz."
Seçime günler kala kirli tezgâh!115 izlenme
Özel'den Erdoğan'a 'telef' yanıtı: "Ne beni ne de Ekrem Beyi telef edemeyeceksin"27 izlenme
Deli Dumrul 500 milyar TL yutuyor!54 izlenme
Bosch Türkiye’nin 'Anneler Günü' reklamı, iktidara yakın gazetelerin hedef göstermesinin ardından yayından kaldırıldı27 izlenme
Vatandaş pahalılığa isyan etti 'Açlıktan öldük, kimsenin haberi yok! Nedir bu böyle? Zam, zam!'57 izlenme
4 işçi pozitif çıktı, TOKİ inşaat alanı karantinaya alındı! 400 işçi gözlem altında!139 izlenme
11 ayda 19 bin 412 şirket kapandı!45 izlenme
İmamoğlu’na eşi ve kızı üzerinden tehdit! ‘Dilek Hanım ve küçük kızı evde yalnız’239 izlenme
CHP'li Çekmeköy Belediyesi, enflasyonla mücadele eden ve ekonomik olarak zor günler geçiren emekliler için özel bir merkez inşa etti
İşçiler isyan etti: Paramız ödenmiyor, tehdit ediliyoruz
Diyarbakırlı vatandaş Türkiye'nin sesi olmuş '16 yıldır iktidarsın, ne yaptın !'
İBB metro sabotajcıları için harekete geçti: Suç duyurusunda bulundu