Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Tiyatro bölümünde yıllardır ders veren 12 hocanın görevine, herhangi bir akademik gerekçe gösterilmeden son verildiği iddia edildi. Hocaların ilişiğinin kesilme nedeninin Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın ilgili kadroyu kendisine muhalif olduğu gerekçesiyle rektöre şikâyet olduğu iddia edildi.
Akademisyen ve oyuncu Murat Atak tarafından sosyal medya paylaşımıyla duyurulan karar kamuoyunun da tepkisini çekti.
BirGün'den Tuğçe Çelik'in haberine göre; emekli öğretim üyeleri arasında fonetik hocası İclâl Ergenç, tiyatro tarihi ve yazarlık hocası Gülşen Karakadıoğlu, kostüm tasarımcısı ve sahne tasarımı ve tiyatro tarihi hocası Sevgi Türkay’ın da bulunduğu isimlerin yanı sıra, halen görev yapan bazı hocaların ders vermesi de engellendiği iddia edildi.
Devlet Tiyatroları sanatçılarından Ferahnur Barut, Tuncer Yücel, Levent Şenbay, Tolga Tecer, Adnan Erbaş, Oktay Dal, Pınar Gün Topçu ile dramaturg Eren Aysan gibi pek çok sanatçı hocanın bu yıl konservatuvarda ders veremeyeceği söylendi.
Akademisyen ve oyuncu Murat Atak konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
"Rektörlükten talimat gelerek bunca hocanın okulla ilişiğinin kesilmesi Türk sanatına vurulan en büyük darbelerden biri. Son dönemde sanata karşı yapılan engellemeler, sansürler, gözaltına almalar akademiye de yansımaya başladı. Yavaş yavaş klasik sanatlara da sıra gelmeye başladı popüler sanatlardan sonra.
Bu siyasi bir yaklaşım. Kendisine Devlet Tiyatrosu camiası içinde karşı duranların bir şekilde ayağının kaydırılma projesi olduğunu düşünüyorum. Bu operasyon Devlet Tiyatroları Genel Müdürü tarafından kotarıldı.
Daha önce başka okullarda da bu tür şeyler yaşandı ama hocaların tamamına karşı yapılan bir eylem asla olmadı. Ankara Devlet Konservatuvarı böyle bir ortamda eğitime başladı ve ne yazık ki ustasız çıraklar yetişecek. Tüm hocalarımız ve meslektaşlarımızla birlikte Türk Tiyatrosu'nun geleceği adına kaygı duyuyoruz."
Tunç Soyer: Depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ve engelli kalanlar belediyede istihdam edilecek113 izlenme
Ankara kulislerinde konuşulan anket: AKP gücünü korurken, MHP eriyor!24 izlenme
AKP yine cennetten yer satıyor ! 'Erdoğan’a oy verin, cennetin anahtarı cebinize girsin'398 izlenme
CHP Genel Merkezi'ne asıldı: Ya cevap ver, ya hesap ver!67 izlenme
Yerel seçim öncesi kaçak yapılaşma tam gaz52 izlenme
Mehmet Şimşek: "Kamuda tasarruf ikinci yarıda devreye girecek"33 izlenme
Ankara’da yine yürüyen merdivene sabotaj!35 izlenme
Bahçeli, öldürülen eski yol arkadaşı Sinan Ateş'in adını anmadı59 izlenme
Savcılık AKP’li vekile kıyamadı!
Kamuyu '100 milyon TL' zarara uğratan holding patronu '180 bin TL' ödeyerek kendisine "yılın iş insanı" ödülünü verdirtmiş!
Atatürk’ün çocukları 100’üncü yılı kutluyor
Boğaziçili sanatçılar ve yazarlardan ortak bildiri "Öğrencilerin yanındayız"