Ülkenin büyük bölümünü kontrol altına alan ve sadece başkent Kabil’in kuzeyinde yer alan Pencşir Vadisi’nde Afganistan Ulusal Direniş Cephesi ile mücadele eden Taliban, bu bölgenin kontrol altına alındığını açıkladı.
Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid bugün yaptığı açıklamada, Taliban’ın Afganistan’daki son direnişin olduğu Pençşir bölgesinin kontrolünü tamamen ele aldığını duyurdu.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda bölgedeki bayrağın değiştiği ve Taliban bayrağının asıldığı görülüyor.
Sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğraflarda Taliban militanlarının Pencşir yerel yönetim binasının girişinde poz verdiği görülüyor.
Taliban tarafından yapılan açıklamada, “Bu zaferle birlikte ülkemiz savaş batağından tamamen kurtuldu” ifadesi kullanıldı.
Taliban sözcüsü, Pencşir’in ele geçirilmesi sırasında kimsenin yaralanmadığını söylerken, bugün içinde bölgeye internet ve elektrik verileceğini duyurdu.
AHMED MESUD: SAVAŞ ÇIKMASINI İSTEMİYORUZ
Bölgedeki direnişçi grubun lideri Ahmed Mesud’dan konuyla ilgili bizzat bir açıklama gelmedi. Fakat Mesud’un liderlik ettiği Afganistan Ulusal Direniş Cephesi, Taliban’ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.
Grubun sözcüsü Ali Maisam, BBC’ye açıklama yaptı. Maisam, “Bu doğru değil. Taliban Pencşir’i ele geçirmedi. Taliban iddialarını yalanlıyorum” dedi. Ayrıca Afganistan Ulusal Direniş Cephesi’nin sosyal medya hesabından, “AUDC güçleri büyün stratejik mevzilerini koruyor ve vadide savaşmaya devam ediyor. Afgan halkına, Taliban’a ve müttefiklerine karşı savaşın adalet ve özgürlük alınana kadar devam edeceğinin garantisini veriyoruz” açıklamasını yaptı.
Mesud, Taliban ile savaşmak yerine ve çatışmaların durdurulması koşuluyla barış müzakeresi yapılabileceğini açıklamıştı. Massoud, “Taliban‘ın ilerlemek için tek yolun görüşmeler olduğunu anlamasını istiyoruz. Savaş çıkmasını istemiyoruz” demişti.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/talibanpencsiritamamenelegecirdi6633168/
Pelikancı Hilal Kaplan kadınları hedef aldı! 'Neden feminist değilim? Müslüman feminist olmaz'84 izlenme
TRT spikerinin 29 Ekim mesajı cezasız kalmadı: Ekranlardan çekildi!63 izlenme
AKP’li başkandan mecliste tepki çeken söz: “Adam yerine koymayın onu”8 izlenme
Şirketlere kıyak devam ediyor: Sayıştay, şehir hastanelerindeki usulsüzlükleri gözler önüne serdi20 izlenme
Tarihi Yapı MHP'li Belediyenin Borcuna Kurban Gitti30 izlenme
İşitme engelliyi santrala atayanlar görevden alındı!236 izlenme
Ankara'nın göbeğindeki utanç tablosuna Ankara Büyükşehir müdahale etti9 izlenme
Başakşehir'de bir kadın, sel sularına kapılan küçük çocuğunu çevredekilerin de yardımıyla son anda kurtardı45 izlenme
Aşı olduktan sonra coronaya yakalanan CHP’li vekilden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya dikkat çeken çağrı
Barışma teklifini reddeden kadını yüzünden bıçakladı.
Dilan ve Engin Polat'ın vergi soruşturmasındaki ifadeleri ortaya çıktı: Devleti ne kadar zarara uğrattıkları açıklandı
Bir Mercedes bile etmez: Diyanet yangında ölen çocuklar için tazminat ödemedi!