Anketlerde gerileyen AKP'ye yine Bahçeli desteği geldi. MHP lideri, ‘Cumhur İttifakı’nda, MHP’nin iradesinde pazarlık olmayacağını’ söyleyip İstanbul’dan sonra Ankara ve İzmir’de de aday çıkarmayacaklarını açıkladı.
AKP ve MHP arasında yeniden başlayan yerelde ittifaka, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den bir kez daha hamle geldi.
İttifak bozulmadan önce “İstanbul’dan aday çıkarmayacağını” açıklayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra aday açıklamayacağı il sayısını bir tık artırdı. Bahçeli, “İstanbul, Ankara ve İzmir’de belediye başkanı adayları göstermeyeceğini” belirterek, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayları kim olursa olsun bu üç büyük şehirde desteğimiz tam olacaktır. Bu irademizde pazarlık yoktur, gizli anlaşma yoktur, alver süreci olmamıştır” dedi.
Antalya’da, partisinin “İl ve Belediye Başkanları Toplantısı”nda konuşan Bahçeli, “Eğer 31 Mart’ta, 24 Haziran’ın rövanşını almak için kuyruğa girenlere gün doğarsa, karşımıza çok büyük tehlikeler çıkacaktır. Kaotik tartışmalar tırmanacaktır” iddiasında bulundu. Bahçeli, “Bu maksada hizmetle motive olan CHPİP (İYİ Parti) HDPFETÖPKK boş durmuyor. YPG’yi terör örgütü görmeyen sadece ABD, HDP değildir, CHP de bu kervanın içindedir. PKK’lı Demirtaş’a el sallayan, AİHM’in haksız, hadsiz, hukuksuz, mesnetsiz ve menfi kararından memnun olan yalnızca CHP ve HDP değildir, İP de bunlar arasına kaydını yaptırmıştır. PKK lobisi işbaşındadır, AİHM’e çoktan nüfuz etmiştir. PKK’lı Demirtaş ile ilgili çamur ve çirkin karar rezilliktir, ancak Türkiye’nin haklı tezlerini gölgelemeye yetmeyecektir” dedi.
19 Eylül’de İstanbul’dan aday göstermeyebileceğini söylediğini hatırlatan Bahçeli, “Amacımız ya anlaşılmadı, ya da anlaşılmak istenmedi. Sabote edildik, görüşlerimiz çarpıtıldı. Biz Cumhur İttifakı’na asla taktiksel bakmadık, bakmayacağız. 23 Ekim’de de yerelde ittifak arayışımızın artık kalmadığını ifade etmiştim. Bazı müessif beyanlar, ‘Cumhur İttifakı’nın ruhunu zedeleyen açıklamalar, üstten ve üst perdeden konuşmalar yereldeki ittifak çabalarını sekteye uğratmıştı. Sanki bir taraf istiyor da diğer taraf nazlanıyor, zamana oynuyor izlenimi doğmuştu. Bu gelişmeler karşısında yerelde ittifak çalışmaları soğumaya alındı. Ortamın müsait olduğunu gören zillet ittifakının paydaşları saklandığı inden bir bir çıkmıştır. Netice itibariyle siyasi risk ve belirsizlikler iyice ayyuka çıkmıştır. ABD’nin terör örgütleriyle beraberliği, Demirtaş üzerinden yeni bir senaryo hazırlığı, ekonomik saldırılar, sosyal gerginlikler tehlike sinyallerini aşırı derecede yoğunlaştırmıştır. Biz dağdaki bölücülerin gelip de büyükşehir belediyelerine konuşlanmasına razı olamazdık” dedi.
Alver süreci yok
Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: “Açıkça ilan ediyorum; MHP İstanbul’un yanı sıra, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylarını da göstermeyecek, Cumhur İttifakı’nın mana ve muhtevasında gerekli çalışmalarını heyecanla ifa edecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayları kim olursa olsun bu üç büyük şehirde desteğimiz tam olacaktır. Bu irademizde pazarlık yoktur, gizli anlaşma yoktur, alver süreci olmamıştır. Diğer her yerde adaylarımız vardır.”
Terör suçlaması
Haliç Kongre Merkezi'nde bugün düzenlenen AKP aday tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan da Bahçeli ile benzer söylemlerde bulunarak, "Bu malum ittifakın içerisinde vatanseverliğe karşı, milliyetperverliğe karşı ne ararsanız var. Hele hele terör örgütünün içinde olduğu böyle bir ittifaktan milli ittifak çıkar mı? Terör örgütünün destek verdiği böyle bir oluşumun içerisinden vatanseverlik çıkar mı?" diye konuştu.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1150630/Taktik_yine_ayni__Kutuplastirma.html
AKP'den konser yasaklarına ilişkin açıklama: Teröre bağladılar!45 izlenme
Sakarya’da patlama! Acı haber geldi, 3 şehit 6 yaralı...96 izlenme
Narin'in ailesinden fenomenlere ve gazetecilere suç duyurusu37 izlenme
'Hasret sona erdi' diyerek AKP'ye geçmişti o sözleri gündem oldu: "AKP 22 yılda bir çivi çakmadı"21 izlenme
Milyonluk restorasyon ihalesi Erdoğan'ın imam hatipten arkadaşına gitti43 izlenme
Cübbeli Ahmet’in dünürüne ait kaçak villanın yıkımına kaymakamlık engeli! İBB kaymakamlığa dava açtı!181 izlenme
CHP'li Veli Ağbaba bir sordu bin ah işitti: “Canım şeftali çekti, alamadım vekilim niye yalan söyleyeyim? Kayısı, kiraz göremedik”51 izlenme
Şanlıurfa’da Erdoğan’ın anons ettiği AKP Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu yuhalandı53 izlenme
İstanbul’da korkunç olay! 13 yaşındaki çocuk 15 kişinin cinsel istismarına uğradı
EYT'liler söylentiler üzerine telefona sarıldı: AKP'li vekiller 'bunaldı'
İzmir Torbalı'da 5 kişinin hayatını kaybettiği patlama anı kamerada!
Vatandaşa bir dokun bin ah işit: "Bir yanda vur patlasın çal oynasın..."