13 Kasım 2022 Pazar günü İstiklal Caddesi'nde bombalı bir terör saldırısı gerçekleştirilmiş, olayda ikisi çocuk 6 kişi yaşamını yitirirken 81 kişi de yaralanmıştı.
Menfur saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma çok yönlü olarak devam ederken, bombayı yerleştiren kadın terörist Ahlam Albashir ve bu teröriste lojistik destek sağlayan PKK/YPG’nin Suriye ağıyla bağlantılı olduğu duyurulan 17 kişi gece geç saatlere kadar süren duruşmada tutuklanmıştı.
Olay sonrasında yapılan operasyonlarda yakalanan ve dün sevk edildikleri mahkemece Albashir ve diğer 16 kişi ile birlikte tutuklanan Ferhat Habeş’in, PYD/YPG’nin üst düzey sorumlusu Hasan Şerif tarafından yönlendirildiği, eylem için Türkiye’ye gönderilen Bilal Hassan ve Ahlam Albashir’i evinde ve tekstil atölyesinde sakladığı anlaşıldı.
Bombacı Ahlam Albashir ile Ammar Jarkas, teröristi saldırının ardından Esenler’den Küçükçekmece’ye götüren kardeşi Ahmed Jarkas ile Bulgaristan’a kaçtığı düşünülen hücre üyesi Bilal Hassan’ın üstündeki isim olduğu tespit edildi. Suriye’deki örgüt elemanlarıyla bağlantılı olduğu belirlenen Habeş’in bir kardeşinin de yine bölücü terör örgütü PKK/YPG kamlarında faaliyet gösterdiği ve daha önce TSK unsurlarınca yapılan bir operasyonda etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Hücre üyesinin kardeşinin, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait o bölgedeki bir üsse saldırı hazırlığı yaparken etkisiz hale getirildiği öğrenildi.
KRT
İşte İstanbul’da yaşamanın maliyeti46 izlenme
CHP'li vekil Ali Öztunç 'Sorun ne Naci’de ne de Şahap’ta. Sorun sende Erdoğan, sende!'84 izlenme
AKP döneminde 3 kez oldu, gözler perşembede! Halimizi anlatan 16 rakam!316 izlenme
İstanbul depreminin şiddetini açıkladı! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy sadece o bölgeyi işaret etti53 izlenme
Rus güçleri, Ukrayna’nın Vinnitsa bölgesinde havaalanını vurdu! 5'i sivil 9 kişi hayatını kaybetti84 izlenme
Bir bakan daha özür diledi! Ziya Selçuk "Özür dilerim"84 izlenme
İstihdam artmadı, gelir dağılımı düzelmedi! Bu nasıl büyüme?130 izlenme
Kasım Garipoğlu hakkında yürütülen soruşturmada temizlikçi ve garsondan şok itiraflar! 27 kişinin ismini verdi41 izlenme
Vatandaşın bankaya borcu 511 milyar lira
Bu ismi Atatürk verdi asla değiştirilemez
Diyanet, SMS ile boşanma fetvası verirken bilim insanları, kanamayı 15 saniyede durduran krem geliştirdi!
Vatandaş enflasyonu böyle anlattı: 'Eskiden ev alamıyorduk, araba alamıyorduk. Az önce ekmek alamadım, bu biraz ağır oldu'