Borç krizi durmak bilmiyor. Yurttaşın borcu bu hafta da katlanarak artışını sürdürdü. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) haftalık verilerine göre, bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi, 3 Ocak haftasında 57 milyar 395 milyon lira artarak 15 trilyon 900 milyar 565 milyon liradan, 15 trilyon 957 milyar 960 milyon liraya çıktı.
Tüketici kredilerinin tutarı, 3 Ocak itibarıyla 7 milyar 716 milyon lira artarak 2 trilyon 19 milyar 428 milyon liraya çıktı. Söz konusu tutarın 513 milyar 527 milyon lirası konut, 74 milyar 498 milyon lirası taşıt ve 1 trilyon 431 milyar 403 milyon lirası ihtiyaç kredilerinden oluştu.
Bu dönemde taksitli ticari kredilerin tutarı, 40 milyar 844 milyon lira artarak 2 trilyon 215 milyar 51 milyon lira oldu. Bankaların bireysel kredi kartı alacakları ise yüzde 2,5 artışla 1 trilyon 840 milyar 735 milyon liraya çıktı. Bireysel kredi kartı alacaklarının 644 milyar 614 milyon lirasını taksitli, 1 trilyon 196 milyar 121 milyon lirasını taksitsiz borçlar oluşturdu. Takipteki alacaklar, bir haftada 6 milyar 182 milyon lira artarak 293 milyar 695 milyon liraya çıktı. Ödenemeyen borçlar için alınan yeni borçlar da arttı. Takipteki alacakların 222 milyar 92 milyon lirasına özel karşılık ayrıldı.
KKM bakiyesi ise geçen hafta yüzde 1,9 ve 21 milyar 89 milyon liralık azalışla 1 trilyon 108 milyar 810 milyon liraya düştü. Böylece KKM büyüklüğü, toplam mevduatın yüzde 5,94'ü oldu.
BirGün
Malatya sallanmaya devam ediyor: 3’üncü deprem oldu61 izlenme
Hüsnü Mahalli Mehmet Akif Ersoy olayını 3 noktada topladı: "Zenginlik, şımarma, ahlaksızlık..."17 izlenme
Artık acil servislerde para alınacak!455 izlenme
TÜİK'in sakladığı gerçek enflasyon Nebati'nin mağazasında görüldü: Bakan Nebati'nin mağazasındaki fiyatlar dudak uçuklatıyor!52 izlenme
Kanal İstanbul’un bağlantı yolları için acele kamulaştırma kararı!51 izlenme
Trabzon'da CHP’li Ortahisar Belediye Meclisi'nde 'Atatürk'e hakaret' kavgası!32 izlenme
Merdan Yanardağ’dan kendisini tehdit eden MHP’li Yalçın’a yanıt: "Vız gelir!"45 izlenme
Cargill işçileri İstanbul’a yürüyor146 izlenme
Kocaeli Devlet Hastanesi personeli 'yoğun bakımda' dans ediyor !
Petrolden enerjiye, medyadan eğitime... İşte Can Holding'in el konulan 121 şirketi!
Karabulut ailesinin avukatı: "Cem Garipoğlu'nun öldüğüne inanmıyoruz, kemikler sonradan bırakılmış olabilir"
Göreve başladıktan sonra 270 işçiyi çıkaran belediye başkanından açıklama: "Bu göreve bankamatikçilere maaş vermek için gelmedim"