Türkiye genelinde trafik düzenlemelerinde önemli bir dönüşüm yaşanıyor. Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle başlatılan çalışmanın ardından, 20 bine yakın trafik levhası söküldü, yüzlerce noktada hız sınırları yeniden düzenlendi. Özellikle Karadeniz güzergahında, sürücüler arasında kafa karışıklığına neden olan hız levhaları kaldırılarak yollar sadeleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü çalışma kapsamında, radar, kamera ve gereksiz trafik işaretleriyle dolu birçok bölge yeniden planlandı. Sürücülerin hız sınırını birden düşüren ya da belirsiz hale getiren levhalar temizlenirken, yollar daha net ve anlaşılır hale getirildi.
Bazı bölgelerde hız limitleri 82 kilometreden 110 kilometreye çıkarıldı. Çerkes’te yoğun yerleşim nedeniyle hız sınırı aynı kalırken, Atkaracalar’da yeni limit 110 km/s olarak belirlendi. Yol kenarındaki birkaç ev bulunan yerleşim yerleri için tanımlı hız sınırı bölgeleri ise tamamen iptal edildi.

Sürücülerin yıllardır şikayet ettiği Osmancık güzergahı da sadeleştirilen bölgeler arasında yer aldı. Daha önce onlarca radar, kamera ve hız levhasıyla dolu olan bölgede, birçok levha kaldırıldı, yaya geçitleri düzenlendi. Yerleşim içi hız sınırı 70 km/s olarak korunurken, 82 km/s olan kısıtlamalar kaldırıldı.
15 Ağustos 2024 tarihli “Karayollarındaki Hız Sınırlama Uygulamalarında Yeknesaklık” genelgesiyle başlayan düzenleme, ülke genelinde sade, anlaşılır ve güvenli bir trafik sistemi oluşturmayı hedefliyor. Bu kapsamda, yerleşim yeri dışındaki bölünmüş yollarda farklılık gösteren hız limitleri tek standarda çekildi, sürücünün dikkatini dağıtan unsurlar ortadan kaldırıldı.
Gerçek Gündem
Kaynak: NTV
Kayyumun atadığı başkan bankamatik memuru çıktı: 6 aydır işe gitmeden maaş alıyor!31 izlenme
RTÜK’te hemşericilik dönemi!246 izlenme
Esenyurt'ta kayyım meclis üyelerinin görevini memurlara verdi24 izlenme
Yılmaz Özdil'den Elmalı davası yorumu: Çocuklarına bayram armağan eden ilk ve tek ülkenin getirildiği nokta…87 izlenme
‘Eğitimde eşitlik’ isteyen öğrencilere rektörden skandal yanıt!27 izlenme
Instagram soruldu Adalet Bakanı topu başka bakana attı34 izlenme
Petrol fiyatlarında sert artış: Dev zam kapıda!42 izlenme
Zammı beğenmeyen taksiciler UKOME toplantısına taş ve sopalarla saldırdı41 izlenme
Mansur Yavaş: "Öğrencilerin iyi yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz"
SGK uzmanı net konuştu: "O para ödenmeyecek. İşte emeklinin yeni zam hesabı"
Elektrik zamları TRT’ye yaradı, faturalardan 1 milyar TL topladı!
Artvin'de üç maden ihalesi daha sonuçlandı: 8 bin hektar Cengiz Holding'e