Türkiye’de tartışma konusu olan Suriyeli mülteciler 12’nci sınıflarda okutulan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi kitabına da girdi.
Sözcü’de yer alan habere göre; kitabın “Suriyeli Mülteciler” başlıklı bölümünde, 2011’de başlayan Suriye savaşının en büyük etkisi Suriye ile en uzun kara sınırına sahip olan Türkiye’de hissedildiği aktarılarak, uluslararası kuruluşlarının mülteciler konusunda verdiği yardım sözünü tutmadığı anlatıldı.
Kitapta, Türkiye’nin Suriyeli mültecilere 35 milyar doların üzerinde harcama yaptığı da vurgulanırken, Suriyelileri Türk toplumuyla kaynaştırma projelerinin de hayata geçirildiği bildirildi. 2011’de 300400 kadar Suriyelinin Hatay’daki Cilvegözü Sınır Kapısı’na doğru hareketlenmesi, Suriye’den Türkiye’ye yönelik ilk toplu göç hareketini oluşturduğu anlatılan kitapta, “Suriye’deki iç savaş birlikte Türkiye’ye göç artarak devam etti. Türkiye, savaştan kaçan Suriye halkını etnik köken ve inanç gözetmeden ‘açık kapı’ ilkesi ve ‘geçici koruma’ politikası çerçevesinde kabul edeceğini duyurdu” ifadeleri kullanıldı.
https://tele1.com.tr/suriyelilerinkilaptarihikitabinagirdi472378/
Yandaş medyaya sızdı: Diplomalar bayram tatilinden sonra iptal edilecek46 izlenme
İmamoğlu’ndan Yıldırım’a: Ya sen kimsin? Hangi sıfatla indirim yaptın?279 izlenme
CHP'li milletvekilleri, Boğaziçi Köprüsü'ne 'İmamoğlu'na özgürlük' pankartını böyle astı! İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı37 izlenme
Çin’den ABD kararı! Pompeo dahil birçok kişiye yaptırım!46 izlenme
Mehmet Şimşek döneminde Türkiye'nin dış borcu rekor kırdı17 izlenme
Cengiz Holding Kaz Dağları'nda sondaja başladı: 27 köyün su kaynağına çökmek istiyor!71 izlenme
Türkiye ekonomisinin 3 yıllık hedefi belirlendi!41 izlenme
İmamoğlu'na Erzurum'da yoğun ilgi!45 izlenme
Murat Ağırel’in ‘Torbacı polis’ iddialarına EGM’den yanıt: Meslekten ihraç edildi!
Hüsnü Mahalli, ABD’nin YPG kararını yorumladı: ‘Daha neler neler olacak’
Tornacılık yapan kadın öyle konuştu ki: 'Gemiciklerin, yalıcıkların, saraycıkların var. Sonra de ki namaz kılıyorum. Seninle aynı dini paylaşmak istemiyorum'
Boğaziçi'ndeki korkunç cinayette yeni ayrıntı ortaya çıktı: 'Düğüne geldim' diyerek içeri girmiş