Milli Savunma Bakanlığı, 9 No’lu gözlem noktasının güvenliğinin sağlanması için sabah 05.30’da Rusya’ya bilgi verilerek bölgeye bir kuvvet gönderildiğini açıkladı.
Konvoya 08.55’te bir hava saldırısının düzenlendiği belirtilirken, saldırıda konvoy bölgesinde bulunan üç sivilin öldüğü, 12 sivilin ise yaralandığı açıklandı.
Bakanlık açıklamasında Rusya’ya yönelik şu ifadeler yer aldı:
“İdlib bölgesinde Rusya Federasyonu ile yapılan mevcut mutabakat ve anlaşmalara aykırı olarak rejim tarafından gerçekleştirilen ve sivil/masum insanlara büyük zararlar vererek giderek insanlık dramına dönüşen operasyonlar, Rusya Federasyonu makamlarına yapılan tüm uyarılara rağmen devam etmektedir.”
Milli Savunma Bakanlığı, “Mevcut anlaşmalara ve Rusya ile aramızdaki işbirliği ve diyaloğa aykırı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, meşru müdafaa haklarımız saklı kalmak kaydıyla, tekrar etmemesi için gerekli tedbirlerin ivedilikle alınmasını bekliyoruz” ifadelerini de kullandı.
SABAH SAATLERİNDE SANA DUYURDU
Suriye resmi ajansı SANA, sabah saatlerinde Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasını duyurmuş ve Türk askeri konvoyunun İdlib’in Han Şeyhun bölgesine doğru ilerlediğini öne sürmüştü.
Bu gelişmenin hemen ardından İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusunun Türk konvoyu yakınlarına havadan saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.
Suriye Dışişleri açıklamasında, Türkiye’ye yönelik sert ifadeler yer almıştı. Bakanlık “Bu saldırgan tutum Suriye ordusunun, terörist kalıntılarını avlama kararlılığını etkilemeyecektir” denilmişti.
CHP'li vekil AKP'li vekillere böyle seslendi 'Evet yargılanacaksınız, bağımsız ve tarafsız yargı önünde hesap vereceksiniz!'66 izlenme
Emlak vergisi 40 kat artırılacaktı: Yeni düzenleme yolda26 izlenme
Çankırı'da yüzde 28 fark yiyen AKP'li isim soluğu lüks adada aldı: Seçime kadar 'bekle bizi Kudüs', seçimden sonra 'yallah Maldivler'49 izlenme
AKP’li belediye borçları için okul alanlarını sattı!54 izlenme
'Pudra şekeri' savunması yapan AKP'li büro personeli Kürşat Ayvatoğlu: Uyuşturucu batağına sürüklendim147 izlenme
Yok böyle dolandırıcılık: Eski AKP İl Başkan Yardımcısı Hasan Doğan'a 20 yıl isteniyor25 izlenme
Yobazlar geri adım atmıyor ! Pakistan Din Konseyi Başkanı olan yobaz 'Kur'an'da yazıyor eşinizi dövebilirsiniz !'450 izlenme
Rusya’ya Bayraktar TB2’den Ağır Darbe; Putin’in Törenlerde Kullandığı Botu İmha Etti41 izlenme
Mühürsüz oy pusulaları artık 'yasal!'
Acı gerçek: “Türkiye genelinde 590 bin ailenin doğal gazı, 123 bin ailenin ise elektriği borçları nedeniyle kesik”
Ekrem İmamoğlu - Ali Yerlikaya görüşmesinde soğuk rüzgarlar esti
İtalyan devi Türkiye'den ayrılıyor! Hisselerini devretti