Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli ve idari yargıda toplam 332 hakim ve savcının atamasını gerçekleştirdiğini duyurdu. HSK tarafından yapılan açıklamada, “Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımıza, ailelerine, yargı teşkilatımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz” ifadelerine yer verildi.
Atama kararları arasında dikkat çeken bir diğer gelişme ise, İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığında görev yapan Savcı Ahmet Çolak’ın görev yerinin değişmesi oldu. Savcı Çolak, Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı.

Savcı Ahmet Çolak, özellikle Polatların davasında yer almıştı. Çolak, Dilan Polat ve ailesi hakkında açtığı soruşturmayla dikkatleri üzerine çekmişti. Polat ailesinin, sosyal medya paylaşımlarındaki zenginliklerini sergileyerek halkı yanıltıcı şekilde lüks yaşam tarzı hakkında soruşturma başlatılmasına yol açan savcı, kamuoyunda oldukça konuşulmuştu.

Selahattin Günday'ın paylaşımına göre; Tenzili rütbe gibi algılanabilecek bu tayini, savcı Çolak kendi talep etti.
halktv.com.tr
Sedat Peker’in evinin önündeki saldırının şüphelisi yakalandı53 izlenme
Vatandaşlardan pazarda Erdoğan’a fiyat zammı isyanı! “Gücümüz yetmiyor artık”31 izlenme
Katil Semih Çelik’in gizemli odasındaki özel eşyalarının şifreleri73 izlenme
YÖK’e “Erdoğan’ın diplomasını paylaşın” dilekçesi44 izlenme
Ticaret Bakanlığı'ndan Suriyeliler için 'yeter ki gidin' genelgesi!22 izlenme
En düşük emekli maaşına yapılacak zam sızdırıldı! AKP grubu bu rakamı konuşuyor20 izlenme
Paralar saraylara akıtılacak! Saraya 3.2 milyar lira!358 izlenme
Rize’de vaka sayıları azaldı, sokaklar doldu!58 izlenme