Şair, yazar ve tiyatrocu Sunay Akın, siyasetçilerin yurttaşları tek tipleştirme çabalarını kurmaca oyuncaklara benzeterek, "Güzel vatanı giderek kurmalı oyuncak üreten fabrikaya dönüştürüyoruz... Oysa, bir orkestrayı oluşturan enstrümanlardan çıkan sesler gibi farklı düşüncelere ihtiyacımız var" dedi.
Sunay Akın, Instagram hesabından kurmalı oyuncak anahtarı fotoğrafı paylaşarak, düşünce özgürlüğünün olmamasına dem vurdu. Politikacıların gündemi belirlemek için kurmalı oyuncaklar gibi kendilerine bağımlı, özgür iradesi olmayan bireylere ihtiyaçları olduğunu ifade eden Akın, “Kurmalı bireyler aynı sesi çıkarır, aynı hareketi yapar, aynı tepkiyi verirler… Halkın kurma anahtarıyla yönlendirildiğinin belgesi birbirine benzeyen, aynı kalıptan çıkan gazete manşetleridir… Ülkemizde ne yazık ki sorunlarımız düşünerek, bir arada yaşama kültürünün teminatı olan demokrasi, düşünce özgürlüğü gibi değerlerin ışığında yapılmıyor, yapılmasına izin verilmiyor… Bu nedenle, bu güzel vatanı giderek kurmalı oyuncak üreten fabrikaya dönüştürüyoruz” dedi.
‘MÜZİK İLE GICIRTI BİRBİRİNE KARIŞIYOR’
Bir orkestrayı oluşturan enstrümanlardan çıkan sesler gibi farklı düşüncelere ihtiyacımız olduğunu ifade eden Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Nota bilen bir insanın özgür düşüncesiyle enstrümanından hayata kattığı müzik ile kurmalı bir bireyden çıkan ses aynı değildir… Bunu sosyal medyada çok rahat görebiliyoruz… Müzik ile gıcırtı birbirine karışıyor, ne yazık ki… Kurmalı anahtarların tarihine bakarken geldi aklıma bunlar… Bilginin ışığında yürüyen, orkestrasının nota bilen müzisyenlerden oluştuğu, kurmalı anahtarlardan uzak, bağımsız bir Türkiye umuduyla…”
http://www.yurtgazetesi.com.tr/genel/sunayakindananlamlimesajguzelvatanih106548.html
Ucuzlaması gerekirken fiyatlar nasıl arttı? Et ithalatındaki büyük oyun ifşa oldu34 izlenme
Merkez’i yönetenlere milyonlarca lira maaş!33 izlenme
Atatürk düşmanı AKP'li trol Furkan Bölükbaşı'nın X hesabı Erhan Afyoncu'nun 'talebi' üzerine kapatılmış26 izlenme
Kaymakamdan skandal ‘Cumhuriyet’ paylaşımı!142 izlenme
Sedat Peker'den Soylu'ya: "Seni her yerde dakika dakika takip ediyorum"66 izlenme
Yalova Valiliği'nden tartışma yaratacak karar: Parasını veren karantinadan çıkacak!47 izlenme
Almanya İçişleri Bakanı: "Türkiye'den imam gönderilmesini sonlandıracağız"55 izlenme
Orman şehitlerinin yakınları Bakan'a isyan etti: "Bize bilgi verin"18 izlenme
Hukukçular, Erdoğan'ın adaylığı konusunda YSK üyelerini uyardı: "Bu kurallar herkesi bağlar"
'Anket şirketlerinden yüksek bedel karşılığı önde gösterme sözü...'
AKP’nin mitingde ‘cemaat toplama’ talebini reddeden imamın başına gelmeyen kalmadı! Soruşturma başlatıldı, sürgün edildi, tehdit edildi, ceza verildi
Rezervleri eriten iktidar stratejik şirketleri satıyor!