Tüm tepkilere karşın müftülük ziyaretlerinden ve özel kaleminden vazgeçmeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş bu kez bir aile içi kavgayla gündeme geldi.
İddiaya göre, Erbaş’ın halasının oğlu olan ve Ankara Ahmet Akseki Camisi’nde görev yapan din görevlisi C.B’ye, bir kadına yönelik “uygunsuz mesajlar gönderdiği” suçlaması yöneltildi. Bunun üzerine C.B., Sinop’a görevlendirildi. Görev yerini değiştirmeye çalışan C.B., birkaç ay sonra İstanbul’da Sultanahmet Camisi’ne geçti.
Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, bu değişikliği öğrenen Seher Erbaş, duruma tepki gösterdi. Seher Erbaş, yaklaşık beş ay önce yanındaki Diyanet görevlileriyle birlikte Sultanahmet Camisi’ni “bastı.” Seher Erbaş, C.B. ile görüşmek istese de C.B., kendisiyle bir araya gelmek istemedi. Bunun üzerine Seher Erbaş, cami cemaatinin önünde C.B’nin kolundan tutarak “Sen buraya nasıl gelirsin? Aile adımızı nasıl kullanırsın?” tepkisini gösterdi. C.B. ise “Ben devletin memuruyum, sen kimsin?” çıkışında bulundu. Seher Erbaş, bu yanıt üzerine C.B’nin göğsüne yumruk attı.
Seher Erbaş’ın yanında olan Diyanet personeli araya girerek tartışmayı yatıştırdı. C.B. ise Seher Erbaş’tan şikâyetçi oldu. Seher Erbaş’ın abisi olan, eski Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri E.B., C.B’yi ikna ederek şikâyetini geri çekmesini sağladı. Böylece olay kapatıldı.
Cumhuriyet’in ulaştığı C.B., olayın sorulması üzerine önce “Olayın gündeme gelmesini istemiyorum” yanıtını verirken daha sonra “Olmadı öyle bir şey” dedi.
Cumhuriyet; Diyanet içinde Seher Erbaş’a “hanımefendi” şeklinde hitap edildiğini, eş Erbaş’ın il ve ilçe müftülüklerini ziyaret ettiğini, ziyaretlerinde çantasını koruma polisine taşıttığını, bir Diyanet personelini kendisine özel kalem olarak görevlendirildiğini gündeme getirdi.
Türkiye'nin yangın bilançosu: Sadece hafta sonu 85 yangın!11 izlenme
Adeta zehir akıyor... Çok sayıda insan hasta...79 izlenme
Yaptığı binalarda yüzlerce kişi can vermişti… AKP’li kaçak müteahhidi Erdoğan’a şikâyet etti37 izlenme
TİP Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti29 izlenme
Aynı okuldan mezun Türkler zar zor üniversiteye girerken Suriyeliler tıp fakültesini kazandı! Türklerin puanı açıklandı, Suriyelilerin puanları açıklanmadı!41 izlenme
Anıtkabir'de tepki çeken görüntü: Erdoğan sloganına izin var, Andımız'a yok!12 izlenme
Plaj gelirleri İBB’ye eksik ödendi!65 izlenme
Sedat Peker gece yarısı hiç beklenmedik bir tweet attı, içeriden aldığını iddia ettiği bilgiyi paylaştı!72 izlenme