Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında ‘sahte senetle icra başvurusu yapıp görevini kötüye kullandığı’ gerekçesi ile iddianame hazırlandı. Bu haberin servis edilmesinin ardından Cumhur İttifakı’nın ortağı Ankara Büyükşehir Belediyesi için yarışan AKP, bütün yayın organları aracılığı ile Yavaş hakkındaki bu iddiayla ilgili açıklama yapıp çeşitli ifadelerde bulundu.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik bu iddialarla ilgili basın toplantısı düzenledi ve bu toplantı neredeyse 1 saat boyunca son cümlesine kadar bütün haber kanallarında canlı olarak yayınlandı. Buraya kadar her şey normal. Böyle bir iddia ve bu iddia ile ilgili açıklamalar dünyanın neresinde olursa olsun haberdir. Yayınlanması doğaldır. Buna kimsenin itirazı yok.
Ancak anormal olan ve ne haberciliğe ne de ahlaka sığmayan şey hakkında bir iddiada bulunulan kişiye söz hakkı tanınmamasıdır. Dün Ömer Çelik’e ilk sözünden son sözüne kadar yer veren başta devletin kanalı TRT olmak üzere CnnTürk, NTV, Kanal 24, A Haber gibi hiç bir kanal Mansur Yavaş’a kendini savunma fırsatı vermedi. Habertürk ise toplantının başından kısa bir süre yayın yapıp daha sonra yayını kesti.
Bu durum maalesef sadece haber kanalları ile de sınırlı değil. Hürriyet, Milliyet, Sabah, Habertürk, başta olmak üzere Ömer Çelik’in açıklamalarına manşetten yer veren internet haber siteleri de Mansur Yavaş hiç konuşmamış gibi davranıp adeta üç maymunu oynamayı tercih etti.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/iddialaricanliyayinladilaryanitlarigormediler3879371/
Sosyal medyada peş peşe paylaşımlar: "Gözaltına alınıyorum"21 izlenme
Türkiye yangınlarla boğuşurken İmamoğlu’nun o konuşması gündem oldu: Bakanlık 2 bin 300 itfaiye eri atamasına onay vermemişti19 izlenme
Soylu'nun vukuatları bitmiyor: 'Önce gözaltına aldırdılar sonra zorla ifade verdirmeye çalıştılar' iddiası33 izlenme
18 aydır uçak inmeyen Balıkesir Havalimanı için elektrik ihalesi yapılacak!41 izlenme
Konya Akşehir’de skandal görüntü: AKP'li ilçe başkanı bile var, CHP'li belediye başkanı çağrılmadı12 izlenme
Erdoğan "Nas" dedi, döviz tırmanışa geçti!66 izlenme
AKP'li 3 belediye başkanı ihaleye fesat karıştırmaktan hapis cezasına çarptırıldı!46 izlenme
Ümit Özdağ: ‘Sandığı çalamayınca, YSK’yı çaldılar’ dedi ve sandık rakamlarını açıkladı…962 izlenme