Sri Lanka'da geçtiğimiz günlerde ekonominin çöktüğünün açıklanmasının ardından patlak veren protestolar sonrası Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa ülkeyi terk etmişti. Maldivler'e ardından da Singapur'a geçen Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın, email yoluyla istifa mektubunu Sri Lanka Parlamento Başkanına yolladığı bildirildi.
Rajapaksa’nın Singapur’a varmasından kısa bir süre sonra gönderilen mektubun eposta biçiminde kabul edilip edilmeyeceği henüz net değil. Parlamento Başkanının Ofisinden bir kaynak, Rajapaksa’nın istifasının anayasal olarak zorunlu kılınan süreç tamamlandıktan sonra açıklanacağını ifade etti.

Gotabaya Rajapaksa / Reuters
PROTESTOLARDA 1 KİŞİ ÖLDÜ, 84 KİŞİ YARALANDI
Başbakan Ranil Wickremesinghe'nin 30 gün boyunca geçici Devlet Başkanlığı görevine getirilmesiyle ülkede tansiyon yeniden yükselmiş, protestocular Başbakanlık ofisini basmıştı. Gösteriler sırasında 1 kişinin hayatını kaybettiği, 84 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.
Bir anket de Konsensus’tan: 'Erdoğan ilk turda seçilemiyor'315 izlenme
Çiftçi emeklileri ikramiye bekliyor25 izlenme
Tamer Karadağlı’nın Business Class saltanatı11 izlenme
'Salgında dünyaya kamyon çarptıysa Türkiye’ye motorsiklet çarptı' diyen damat bakana cevabı vatandaş verdi!98 izlenme
AKP ve Sabah gazetesinin bir yalanı daha 'belgelere' tosladı!39 izlenme
İmamoğlu, CNN Türk yayınını iptal etti188 izlenme
AKP'li Belediye Başkanı depremzedelerle dalga geçti, o anları kaydeden gazeteci darp edildi! 'Bakanımız büyük bir müjde verdi, buna dua etmezsiniz zaten hiçbir şeye dua etmezsiniz'69 izlenme
AKP’li belediyeden itiraf gibi iptal gerekçesi!36 izlenme
ODTÜ ayaklandı: İlk istifa geldi
İmamoğlu imzalarına el koyma krizi büyüyor: "Fişlenirsiniz Türkiye’ye artık zor girersiniz"
Soma Kömür İşletmeleri, Soma Katliamı'nda yaşamını yitiren maden işçisinin ailesine haciz işlemi başlattı!
AKP'li Metin Külünk İHL ögrencilerine şehitliği anlattı 'Davamız uğruna herbirimiz şehit adayıyız !' Hangi dava ?