Kadıköy Fikirtepe’de 9 Ekim tarihinde gerçekleşen patlamada Özbekistan asıllı üç kişi yaşamını yitirdi. Olayın ardından açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamanın doğalgazdan kaynaklandığını söylerken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İGDAŞ, apartmanda doğalgaz tesisatının bulunmadığını belirtti. Birbiri ile çelişen bu iki açıklama kafalarda karışıklık yaratılırken Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın terör şüphesi nedeniyle dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği öğrenildi. Soruşturma teröre çevrilmişken açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yaptığımız çalışmalarda bir terör bağlantısını şu an göremedik" ifadelerini kullandı.
Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre; bu olay üzerine geçen hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ı telefonla aradı. Fikirtepe’deki patlamanın kendisinin bilgisi olmadan nasıl terör soruşturmasına çevrildiğini sordu. Başsavcı ise patlamaya neden olan kişinin 1980’li yıllarda TKPML terör örgütünden yargılanan M.K. olduğunu belirterek soruşturmanın teröre çevrilme gerekçesini açıkladı. Soylu’ya, konuyla ilgili olarak kendisiyle değil mevkidaşı olan Adalet Bakanı’yla konuşması gerektiğini belirtti.
Bakan Soylu bu görüşmede konuyu kendisi hakkında ifşalarda bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker’e de getirdi. Cahit Ç.’nin öldürüldüğü cinayet davasının, Sedat Peker’in yargılandığı örgüt dosyasından neden ayrıldığının, kararın nasıl verilebileceğini Başsavcı İsmet Uçar’a sordu. Başsavcı ise kararı mahkeme heyetinin verdiğini, kendisinin yargılamaya müdahalesinin olmadığını aktardı. Soylu ise bu ayırma kararından Emniyet teşkilatının rahatsız olduğunu belirterek, kararın Peker’in bu dosyadan ceza almadan kurtulacağı yönündeki hissiyatları güçlendirdiğini aktardı. Bu konuşmalar sırasında Soylu’nun üslubunun sert olduğu öğrenildi.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar konuya ilişkin bir açıklama yapmazken Başsavcılık kaynakları söz konusu görüşmeyi doğruladı.
Ünlü iş insanı 260 liraya sattığı kendi markasının şarabını restoranda 3300 TL'ye içti19 izlenme
Teşvike boğmuş can güvenliğini sormamış19 izlenme
MÜSİAD’a yapılan kıyak 6 yıl sonra ortaya çıktı!36 izlenme
328 milyarlık kart borcunun sadece faizi ödeniyor31 izlenme
Ehliyet ve pasaport harcına dev zam38 izlenme
IŞİD evindeki kadınların ifadesi ortaya çıktı! 3 polis şehit olmuştu6 izlenme
Atatürk düşmanı nankörler görün de utanın!127 izlenme
Bilim Kurulu üyesinden önemli açıklama: Corona virüsün belirtileri değişti97 izlenme