Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TOKİ'nin Türkiye genelinde 81 ilde 250 bin sosyal konut projesi yapacağını duyurdu. 14 Eylül itibariyle başvuruların başladığı projenin TOKİ tarafından açıklanan ayrıntılarına göre İstanbul'da yapılacak konutlar Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Çatalca, Silivri ve Tuzla'da inşa edilecek. CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, İstanbul'da yapılacak 50 bin konutun 20 bininin Kanal İstanbul sınırları içinde kaldığını söyledi.
Sözcü'nün aktardığına göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın kısa süre önce kanalın etrafına kurulacak Yenişehir'in tapu süreci ile ilgili imar uygulamasının iptal ettiğini duyurduğunu anımsatan Ataman “Ortada daha arsa tapusu yok ama TOKİ söz konusu konutlara başvuru alıyor” dedi.
Ataman, şunları söyledi:
"İptal kararı sonrasında önce tapu sürecine ilişkin yeni imar uygulaması askıya çıkacak, kesinleşecek ardından tapular dağıtılacak. TOKİ söz konusu yerleri ihaleye çıkıp kazma vuracak. Bakan hayal tacirliği yapıyor. Cumhurbaşkanının bu durumdan haberi var mıdır bilmiyorum.
TOKİ bugün tapuda tarla olan yerlere başvuru alıyor, ekim sonu kura çekimi yapacağını söylüyor. Ortada Yenişehir'in arsa tapusu yok. Ne zaman olacağı da bakan tarafından açıklanmış değil. Bu hayal tacirliği değil de nedir? Maketten konut satışı duyduk da tarladan konut satışını da ilk defa duyuyoruz."
Komünist Başkan Mehmet Maçoğlu sözünü tuttu! Makam aracını bakın ne yaptı?235 izlenme
Kırmızı Bülten’le aranıyordu şimdi HÜDA-PAR GİK üyesi43 izlenme
Enflasyon Temmuz'da neden zirve yaptı? Merkez bankası üç gerekçe gösterdi20 izlenme
'Üçlü zirve' tartışmalarının ardından İmamoğlu'ndan dikkat çeken 'Mansur Yavaş' mesajı20 izlenme
Yavaş’ın odasındaki Erdoğan portresinin yolculuğu: ‘Bir aya odadan çıkacak’157 izlenme
AKP'li Mehmet Metiner'den skandal tehdit 'Ekmek verdiklerimiz AKP'ye karşı çıkarlarsa ertesi gün kendilerini başka yerde bulurlar !'677 izlenme
Yoksulluk, açlık patladı! Halk can çekişiyor, son 70 yılın en ağırı!164 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan Suriyeli Gençlerin "Ülkemize Dönmek İstiyoruz" Sözlerine Tek Cümle Yanıtı27 izlenme
İYİ Parti'de "yolsuzluk iddiaları" gerilimi: Grupta Akşener konuşacak, istifa etmeye hazırlanan Dikbayır cevap verecek
Öğretim üyesi, online derste depremzede öğrencisiyle dalga geçti! "Bırak ya sanki atom bombası attılar”
MEB, Hizbullahçı gruplara izin verdi!
Buğday ithalatında Çin’i bile geçerek dünya lideri olduk!