"EYT DÜZENLEMESİNDEN ÇOĞUNLUK MEMNUN DEĞİL"
EYT’nin Türkiye sosyal güvenlik sisteminin en uzun meselelerinden biri olduğunu hatırlatan Karakaş, anket sonuçlarını şöyle açıkladı:
"Bu çerçevede bizim tarafımızdan yapılan ankete baktığımız zaman 12 bin 459 kişi oy kullandığını görüyoruz. Toplam 67 bin 700 kişi anketimizi gördü ve bunun 12 bin 459’u oy kullandı. Biz EYT’lilere ‘Yapılan düzenlemeden memnun musunuz?’ diye sorduk. Anketimiz Mart ayı içerisinde yapıldı. EYT düzenlemesinden çok memnunum diyenlerin sayısı yüzde 24, sadece memnunum diyenlerin sayısı yüzde 23, memnun olmayanların sayısı ise yüzde 19, geriye kalanlar ise ‘Hayal kırıklığına uğradım’ şıkkını işaretlediler."
Karakaş, "Bu bağlamda değerlendirdiğimizde yaptığımız ankette yüzde 47 oranında bir memnuniyet görüyoruz. Yüzde 53 oranında ise memnuniyetin olmadığı oylardan oluşuyor" ifadelerini kullandı.
"EYT'LİLERİN ÇOĞUNA MAAŞ YATMADI"
EYT’lilerin hükümetin yetkilileri tarafından verilen bilgiler doğrultusunda herkesin Nisan ayı içerisinde aylıklarını alınacağı izlenimi uyandırıldığını ve bütün EYT’lileri bayramdan önce maaşlarının hesaplarına yatacağını beklediğini söyleyen Karakaş, şu ifadeleri kullandı:
"Yapmış olduğumuz bir diğer ankette de 7 günde 120 bin EYT’li bizim anketimizi gördü. Ve şu anda 19 bin 565 kişi oy kullandı. Biz EYT’lilere ‘Bayramdan önce SGK tarafından maaşlarınız yattı mı?’ diye bir soru sorduk. Yüzde 12’sinin emekli maaş farkı ve ikramiyenin hesaplarına yattığını söyledi. Yüzde 8 oranında birikmiş aylık dediğimiz farkı aldığını söyledi. Yüzde 1 oranında sadece bayram ikramiyesi aldığını söyledi. Bu bağlamda yüzde 22 oranında EYT’linin maaşının yatmış olduğunu söyleyebiliriz. Geriye kalan yüzde 78 oranındaki EYT’li de maaşlarının bağlanmadığını yaptığımız anket doğrultusunda belirtti."
Gerçek Gündem
Türkiye gerçeği, 2 Saat dilendi, vatandaşlardan 159 TL topladı !185 izlenme
Depremzede iki çocuğun kaçırıldıkları iddia edilmişti: Valilik 'Kaçırılma yok' dedi ama kaybolduklarını doğruladı67 izlenme
Antalya'da yabancı turistlerin yeni eğlencesi: Üzerinde Atatürk'ün resmi bulunan Türk lirasını yakmak!50 izlenme
Şehirlerarası otobüse binmek lüks oldu!48 izlenme
Yandaşlar bu kez açık açık söyledi! "Reis kaybedeceği seçimi yaptırmaz"528 izlenme
Rende sitesinin müteahhidi yıkımı böyle savundu: "Müteahhitlikte ilk yıllarımızdı"55 izlenme
Çocuk istismarından yargılanan şeyh kendini böyle savundu: Yaşlıyım!312 izlenme
Enflasyonun önü alınamıyor: İstanbul'da perakende fiyatlardaki artış sürüyor!50 izlenme
Türkiye'nin zenginleriyle meşhur ilinde vergi rekortmeni Montella oldu
Üsküdar'da akılalmaz iddia! AKP'nin gizli planı! Barış Terkoğlu arka planda yaşananları ifşa etti
Murat Muratoğlu'ndan Erdoğan ve Mehmet Şimşek'e sert sözler: "Bugüne kadar, 2.5 trilyon dolar vergi toplanmış 20 yılda! 2.5 trilyon dolara yeni ülke kurarsın, sıfırdan"
MEB, eğitimde 5 yılı cek-cak’la geçirmiş