MetroPOLL Araştırma’nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, Türkiye’nin Nabzı Mayıs 2022 anketinden bir bölüm paylaştı. Ankette vatandaşlara, “Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa ve Erdoğan yeniden aday olsa sizce seçimi kazanır mı?” sorusu yöneltildi.
Ankette katılımcıların yüzde 46’sı Erdoğan’ın yeniden aday olması durumunda seçimi kazanacağını belirtti. Yüzde 49 ise kazanamayacağını söyledi. Anket sonucuna göre, Erdoğan kazanamaz diyenlerin yaklaşık 3 puan önde olduğu görüldü.
Ankette yer alan sonuçlar şu şekilde:
Aynı sorunun partilere göre dağılımında ise MHP’li seçmenin yüzde 13’ü, AKP’li seçmenin ise yüzde 8.7’si ‘Erdoğan kazanamaz’ diyor.
MetroPOLL Araştırma anketini sosyal medya hesabından paylaşan Özer Sencar, “Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa ‘Erdoğan kazanamaz’ diyenler yaklaşık 3 puan de görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.
Melih Bulu'yu görevden aldıran toplantının detayları41 izlenme
Bir çocuğa Kılıçdaroğlu için 'hain' dedirtilmesine AKP'li Dağ manipülasyon dedi, Süleyman Soylu sahip çıktı!45 izlenme
Deprem vurdu devlet unuttu20 izlenme
60 yıl sonra ilk kez yaşandı, zeytin üreticisi çaresiz!310 izlenme
Sedat Peker'in RT'sinin şifresi çözüldü! Peker Salim Şen’in ‘tweet’ini paylaşmıştı92 izlenme
Atatürk posterini öpen teyze konuştu 'Atatürk'e dil uzatanın dilini keserim !'222 izlenme
Dünya Türkiye’yi böyle yazdı: Erdoğan Türkiye'nin demokrasisini daraltıyor13 izlenme
Almanya'dan firari FETÖ'cülere maaş236 izlenme