Libya’da şehit düşen MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin haber yaptıkları için yargılanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Manisa muhabiri Hülya Kılınç ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Libya şehidinin cenaze haberi nedeniyle 6 aydır tutukklu bulunuyor.
İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde üçü tutuklu sekiz gazeteci ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme aranın ardından kararını açıkladı.
Mahkeme şu kararları verdi:
Mahkeme, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel'in tahliyesine karar verdi. Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in aynı zamanda adli kontrol uygulamaları kaldırıldı.
Murat Ağırel, Aydın Keser, Ferhat Çelik, Hülya Kılınç, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Eren Ekinci “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçlamasından beraat etti.
Barış Terkoğlu ve Eren Ekinci MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini, makam, görev ve faaliyetlerini ifşa etme suçundan beraat etti. Aydın Keser, Ferhat Çelik, Murat Ağırel istihbar faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek suçundan 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına mahkum edildi.
Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.
Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in tahliyesine karar verildi.Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in aynı zamanda adli kontrol uygulamaları kaldırıldı
Murat Ağırel, Aydın Keser, Ferhat Çelik, Hülya Kılınç, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Eren Ekinci “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçlamasından beraat etti.
Barış Terkoğlu ve Eren Ekinci MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini, makam, görev ve faaliyetlerini ifşa etme suçundan beraat etti.
MİT mensuplarının ifşa edilmesi davasında yargılanan gazeteci Murat Ağırel'in 4 yıl 8 ay 7 gün hapsine karar verildi
Araştıma için Amazon Ormanlarına giden ve haber alınamayan gazetecinin öldürüldüğü anlaşıldı!39 izlenme
AKP'li İBB Meclis Üyesi'nin Bektaşilere skandal hakareti sonrası ortalık karıştı, tepki yağdı, özür dilemek zorunda kaldı!58 izlenme
Putin, Ukrayna'ya desteğini açıklayan Meloni'ye ilk darbeyi vurdu ve İtalya'ya doğalgaz akışını kesti.30 izlenme
Saray 6 yılda nereye ne kadar harcadı?41 izlenme
"Sigarayı özendiriyor" diye Cem Yılmaz'ı dava eden profesör milyonlarca ton zehirli gaz yayacak termik santralin "tanıtım elemanı" çıktı!394 izlenme
AKP'den; soruları sızdıran ve kopya rezaletine imza atan eski Ensar Vakfı yöneticisine ödül gibi atama!35 izlenme
AKP'li Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır'ın, Suriyeli işletmeciyle "Ruhsat var mı" diyaloğu gündem olmuştu, sosyal medyada yoğun eleştirilince kaçak işletme kapatıldı40 izlenme
Otel sahibi aklımızla alay ediyor! Halit Ergül suçu çalışanlara yıktı: "Aylık gelirim 100 Bin TL"19 izlenme
Bebek Otel'de yaşananları otel çalışanı tek tek anlattı: Ali Koç neden takipteydi, pokerde dönen yüklü paralar kimindi?
Rektörün eşine yeten bütçe öğrencilere yetmedi: Üniversitesi kendi öğrencilerini kovdu!
Yandaş medya ile AKP'li vekil birbirine girdi
MHP'nin ısrarla çıkmasını istediği Etki ajanlığı yasası geri çekildi