Optimar araştırma şirketi salgın günlerinde birçok konu başlığı altında saha araştırması yaptı. Vatandaşlara, koronavirüs salgını ve olası seçimler hakkında sorular soruldu. Anket kullanıcılarına, "2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaları durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun son tura kalmaları halinde kime oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.
Katılanların yüzde 44.7'si oyunu Erdoğan'a vereceğini söylerken yüzde 34.7'si oyunu İmamoğlu'na vereceğini belirtti. Aynı soru Erdoğan ve Mansur Yavaş için de yöneltilirken, kullanıcıların yüzde 43'ü Erdoğan, yüzde 36.1'i Mansur Yavaş cevabını verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeniden oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 30.8 oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aday olması halinde oyunun İmamoğlu'na olacağını söyleyenler yüzde 8.6, Selahattin Demirtaş'a oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 6.3 oldu. Son dönemde öne çıkan isimlerden biri olan Mansur Yavaş'a oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 4'te kaldı.
ERDOĞANİMAMOĞLU
2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaları durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun son tura kalmaları halinde ankete katılanların yüzde 44.7'si oyunu Erdoğan'a vereceğini söylerken yüzde 34.7'si oyunu İmamoğlu'na vereceğini belirtti.
ERDOĞANMANSUR YAVAŞ
2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaları durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın son tura kalmaları halinde ankete katılanların yüzde 43'ü oyunu Erdoğan'a vereceğini belirtirken yüzde 36.1'i oyunu Mansur Yavaş'a vereceğini söyledi. Mansur Yavaş'ın İmamoğlu'ya göre daha yüksek bir oya ulaşmasında MHP tabanındaki seçmenin rolünün olduğu gözden kaçmadı.
ERDOĞANABDULLAH GÜL
Aynı soru Erdoğan ve Abdullah Gül için sorulduğunda ise Erdoğan'ın oy oranı yüzde 46.7'ye çıkarken, Gül'ün oy oranı ise yüzde 20.4'te kaldı.
YÜZDE 50'NİN ÇOK ALTINDA KALDI
Mevcut hükümetten memnuniyet oranı (çok memnunum ve memnunum yanıtı verenler toplamı) yüzde 47.7 oldu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/sonanketteflassonuclarh35774.html
İBB'den, karalama kampanyalarına verilerle cevap!83 izlenme
Eski AKP'li vatandaş isyan etti! 'Ekmek 4 lira olmuş, bazen alamıyorum, herkes ayağa kalksın'41 izlenme
'Adet olmak hastalıktır' diyen profesör şimdi yandı!468 izlenme
Ekonomi S.O.S veriyor: Borç yüzde 40, batık yüzde 91 arttı15 izlenme
Hazine partilere para yağdıracak!202 izlenme
Kılıçdaroğlu pandoranın kutusunu açıyor! '20-22 Aralık arasında kamu bankalarından 19,1 milyar dolar satış yapıldı'61 izlenme
Her tahmini tutmuştu: Yeni asgari ücret ve emekli zammı için net rakam verdi26 izlenme
Sedat Peker'in avukatından 'Ersan Şen' açıklaması45 izlenme
Özgür Özel gündeme getirmişti: Erdoğan'ın Saray'a çağırdığı siyasetçi konuştu
Konser soruşturmaları için yeni açıklama: 'Hesabını sorarız'dan 'Cumhurbaşkanı bu tür şeylerle uğraşmaz'a...
Yıllarca AKP'ye oy verdiğini söyleyen bir vatandaş daha 'Yeter Artık TAMAM' demiş !
Adıyaman’da 'kepazelik': Eski valiyle tartışan depremzedenin engelli maaşı kesildi!