Mediar anketi: Sonuçlara göre AKPMHPBBP’nin oluşturduğu cumhur ittifakı Meclis'te çoğunluğunu sağlayamıyor.
Mediar Araştırma’nın son anketine göre 24 Haziran’da Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 43,50. İlk turda yüzde 50+1’i bulamayan Erdoğan’ın ikinci turdaki rakibiyse yüzde Muharrem İnce.
Sonuçlara göre AKPMHPBBP’nin oluşturduğu cumhur ittifakı parlamento çoğunluğunu da sağlayamıyor.
Mediar, 2223 Mayıs tarihlerinde, 26 ilde 4 bin 268 kişiyle yüz yüze yaptığı görüşmeler sonucu hazırladığı seçim anketinin sonuçlarını açıkladı.
Yüzde 1,5 hata payıyla sonucu açıklanan ankete göre “24 Haziran’da hangi adaya oy vereceksiniz” sorusuna ‘AKP’nin adayı Tayyip Erdoğan’ yanıtı verenlerin oranı yüzde 43,50. Erdoğan’ı, yüzde 22,20 ile CHP’nin adayı Muharrem İnce takip ederken, üçüncü sıradaysa yüzde 19,31 ile İYİ Parti adayı Meral Akşener bulunuyor.
Diğer adayların oy oranlarıysa şöyle: “HDP adayı Selahattin Demirtaş 12,79; Saadet Partisi adayı Temel Karamollaoğlu 1,61; Vatan Partisi adayı Doğu Perinçek 0,60.”

Araştırmada katılımcılara, hangi partiye oy verecekleri de soruldu. Buna göre AKPMHPBBP’den oluşan cumhur ittifakını tercih edenlerin oranı yüzde 45,63. Sonuçlara göre AKP yüzde 39,61, MHP 5,31, BBP ise yüzde 0,71 oy alıyor.
CHPİYİ PartiSaadet PartisiDemokrat Parti’nin millet ittifakının aldığı oysa yüzde 42,5.
HDP de yüzde 11,39 oy alarak barajı geçiyor ve Meclis’te koltuk elde edebiliyor.

Mediar Araştırma, son anketine ilişkin şu yorumu yaptı: “Seçimlere bir ay kala muhalefetin hazırlıksızlığının kendileri açısından telafi edilmiş gibi görünmektedir.”
Muhalefetin seçim öncesi girişimlerini ve toplumda yaygın olarak gözlenen iktisadi kriz endişesini göz önünde bulunduran şirket, muhalefetin oylarının yükselmekte, iktidar blokununsa destek kaybetmek olduğunu belirtti.
Değerlendirmenin devamında şöyle dendi: “1 Kasım 2015 Genel Seçimleri ile 16 Nisan 2017 Anayasa Referandumu sonuçları karşılaştırılarak incelendiğinde, bugün cumhur ittifakını oluşturan AK PartiMHP blokunun büyük şehirlerde ve toplumun daha yüksek eğitim alan kesimlerinde bir miktar destek kaybına uğradığı görülmektedir. Türkiye çapında yüzde 10 civarındaki bu kaybın henüz cumhur ittifakı tarafından telafi edilemediği, bu kesimlerin iktidar blokundan uzaklaşma eğiliminin sürdüğü tespit edilmektedir. Bu veriler ışığında cumhur ittifakının parlamento çoğunluğunu kaybetmesi ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması beklenmelidir.”
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/sonanketteerdoganabuyuksokh94407.html
AKP’li belediyenin dev ihalesine MHP’den itiraz: Usulsüz ve adrese teslim56 izlenme
Giderayak memleketin değerlerini satıyorlar!180 izlenme
'Deve sidiği şifadır' diyen ilahiyatçıya, bir kavanoz deve sidiği ikram etti 'O zaman için !'2734 izlenme
AKP iktidarı Türkiye'yi adeta demir parmaklıklarla örüyor!126 izlenme
Sokak röpotajında öyle bir konuşma yaptı ki: "1400 yıldır orucu neyin bozup neyin bozmadığını anlamayan kitleye, bu ülkenin elden gittiğini anlatmaya çalışıyoruz"52 izlenme
Marmaris üç gündür yanıyor, Bakan Kirişçi’nin ilk sınavında kafa karıştıran açıklamalar62 izlenme
Fon soruşturmasında Tera Yatırım'ın patronu da gözaltına alındı11 izlenme
O tuzağa düşmeyin: 'Suriyeli'den acil satılık' ilanları patladı!33 izlenme
'İstanbul'u işgal eden İngiliz'e söz yok ama işgali bitiren Atatürk'e dil pabuç gibi'
Dün indirilen motorine bugün bindirim geliyor
Dilek-Ekrem İmamoğlu çiftinin oğulları Selim İmamoğlu'na bilimsel sunum için yurt dışı çıkış izni verilmedi! İsmail Saymaz'dan çarpıcı detaylar
Ece Gürel'in ölümünün ardından gündeme geldi: Yeşim Salkım ‘spiritüel danışman'lığı anlattı